mam laptopa Acer Nitro 5 (AN515-44), mam jedną kość 8 gb Kingstona (oznaczenie 8gb 1rx16 pc4 3200 sc0 12), a chciałbym dokupić drugą kość 8 gb (najlepiej by pracowała w dualu). Myślę, że z problemem bym sobie poradził, gdyby nie ta nieszczęsna 12 na samym końcu. Otóż zazwyczaj te kości, które oglądałem miały na końcu liczbę 11. Tę 12 na końcu odnalazłem jednie w jednym miejscu, gdzieś na końcu świata
Czy to ma jakieś znaczenie? Czy jestem skazany na poszukiwanie Świętego Graala?
To jest opcja, ewentualnie w laptopach mam zasadę taką. Albo przynajmniej ten sam: producent, taktowanie i CL lub w najgorszym przypadku Kingston, to samo taktowanie i CL( póki co Kingstony zawsze zadziałały w Dualu).
Mistrzu,
ów symbol oznacza jakobym miał 4GB RAM (ani razu wyszukiwarka nie wypluła ośmiu). Poza tym moje taktowanie to 3200 Mhz (vide - screeny, poza tym przeca wiem co kupowałem (w sklepie - pierwszy wyraz zaczyna się na M, drugi także ;] ), wszystkie inne strony pokazują 2666 Mhz, no i opóźnienia; guglak pokazuje najczęściej CL 19, moje mają 22. Dziwne…
Zdjęcie podałem jako przykład i napisałem wyraźnie, że jest to przykład. Na jego podstawie miałeś zidentyfikować prawidłowe oznaczenie producenta twoich pamieci. Przecież nie zakradlem ci się do obudowy i nie zrobiłem fotki.