Tak jak w temacie, strasznie to upierdliwe bo już nawet normalnie nie idzie nic obejrzeń na yt ze słuchawkami w uszach. Skan z Mbam (premium) czysty ale niedawno wyrzucił mi taki komunikat
Logi z FRST poniżej:
Wklejto zablokował mi mbam i mimo,że dodaję adres do wyjątków
Znalazło parę ulepszaczy, więc musisz zdawać sobie sprawę, że oczyszczanie robię warunkowo
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Lantash\Desktop\TOOLS fixlist.txt (2,2 KB) „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Nie wiem o jakich ulepszaczach mowa, chyba muszę ograniczyć innym korzystanie z mojej maszynki.
Serdecznie dziękuję iJuliusz, niech Ci Bozia w kryptowalucie wynagrodzi. Soo, Tobie oczywiście też. Poniżej raporty przez Was wymagane
Adwcleaner:
Fixlog:
Rogue Killer:
Arcabit:
wklejto nadal mi nie działa
Serdecznie pozdrawiam i życzę stosunkowo udanego weekendu
Możesz odinstalować nieużywane programy i zadbać o kondycję komputera
Dobre porady na ten temat ma @ThetaETX
Więc proszę mojego dobrego kolegę o kilka instrukcji
Zwracam uwagę jeszcze na ewentualne problemy po użyciu „dodatków” do gier i Windowsa
Nie zawsze będzie to wirus do usunięcia
Mbar wyszedł czysto, dodatków do gier faktycznie używam dużo, ale nie biorę ich z byle strony a już kacapskich stron unikam jak diabeł święconej wody
Bardzo dziękuję za Twoją pomoc iJuliusz
W logach także nie widzę niczego niepokojącego, oprócz ewentualnego pobierania pirackich wersji programów. Jeśli masz taką możliwość to stosuj otwartoźródłowe zamienniki (np. 7-Zip, LibreOffice).
Do usuwania pozostałości po programach zamiast Revo polecam GeekUninstaller.
Z lokalizacji C:\Users\Lantash\Downloads usuń zbędne pliki, np. instalatory, archiwa.
Uruchom FRST, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw” → https://pastebin.com/raw/FkEWLW2G
Po wykonaniu skryptu i ponownym uruchomieniu załącz utworzony fixlog.txt