System mi siadł i postanowiłam zrobić format. Ogólnie trochę z tym miałam problemów, bo komp się dziwnie zachowywał. Zacinał się w trakcie instalacji. Gdy już się w końcu po ciężkich bojach miała zakończyć instalacja wyskakuje kolejny błąd “A disk read error occurred”. Zmieniałam już bootowanie w BIOS-ie z DVD na HDD. Nic.
Próbowałam też już zainstalować ten system raz jeszcze, bo poradzono mi, ze to partycja moze być uszkodzona. Został sformatowany przez instalator win7 jak i z poziomu konsoli i nic. Dalej ten sam błąd.
Trochę zielona w tych sprawach jestem. Jednak bardzo bym prosila o pomoc nim kompa oddam do jakiegoś serwisu. Jednak chciałabym spróbować sama się tym pobawić.
Odłączyłam HDD. Po włączeniu komputera wyskakuje info: Reboot and select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.
Ustawiłam zatem bootowanie na ten dysk, uruchomiłam ponownie i dalej to samo + się jeszcze jakieś siwe pasy pojawiły na monitorze. Ale tylko w chwili gdy jest ten błąd. Nie jest to jakaś raczej wina monitora.