A disk read error occurred

Witam serdecznie. 

System mi siadł i postanowiłam zrobić format. Ogólnie trochę z tym miałam problemów, bo komp się dziwnie zachowywał. Zacinał się w trakcie instalacji. Gdy już się w końcu po ciężkich bojach miała zakończyć instalacja wyskakuje kolejny błąd “A disk read error occurred”. Zmieniałam już bootowanie w BIOS-ie z DVD na HDD. Nic. 

Próbowałam też już zainstalować ten system raz jeszcze, bo poradzono mi, ze to partycja moze być uszkodzona. Został sformatowany przez instalator win7 jak i z poziomu konsoli i nic. Dalej ten sam błąd. 

Trochę zielona w tych sprawach jestem. Jednak bardzo bym prosila o pomoc nim kompa oddam do jakiegoś serwisu. Jednak chciałabym spróbować sama się tym pobawić.

Podaj markę i moc zasilacza oraz resztę podzespołów komputera.

Stan dysku twardego był sprawdzany?

Zasilacz to Fortron 500W 

AMD Phenom II x4 955 3,2GHz

GeForce GTS 450 

4 GB RAM DDR3 

Płyta główna MSI 870 c45

Dysk 1 SSD 120GB Zenith

Dysk 2 WD 1TB

Nie stan dysku nie był sprawdzany, ale do tej pory wszystko działało poprawnie.

System na SSD ? Odłącz HDD .

Odłączyłam HDD. Po włączeniu komputera wyskakuje info: Reboot and select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

Ustawiłam zatem bootowanie na ten dysk, uruchomiłam ponownie i dalej to samo + się jeszcze jakieś siwe pasy pojawiły na monitorze. Ale tylko w chwili gdy jest ten błąd. Nie jest to jakaś raczej wina monitora.

Teraz trzeba spróbować zainstalować system .

Działa. Dzięki bardzo za pomoc!