No, już widzę te zachwyty
Ja tam wiem swoje.
No, już widzę te zachwyty
Ja tam wiem swoje.
Ja jestem za stworzeniem kanalu mIRC dobry pomysł
Tylko pytanie po co to komu??
Macie SB i nie ma na nim oczym dyskutować, poza rozmówkami o :dupa: Maryny w stylu wybijam w squl, jem pizzę, idę spać. Na IRCu było by to samo. Swego czasu na Vortalu był próby uruchomienia chata i po około dwóch tygodniach został zlikwidowany ze względu na bardzo niską frekwencję. Z ircem pewnikiem stanie sie to samo. Resamując potrzebne jak kwiatek przy kożuchu 8)
I to pomimo ogłoszeń
Sądząc z SB - do niczego
ale lepiej by spam był w SB i IRCu niż w poważnych tematach, czyż nie?
załużcie sobie kanał o innej nazwie, reklamujce go sobie na gg i tyle…
Lepiej, aby go nie było wcale 8)
polkO to nie o to chodzi, bo kanałów na IRCu mam sporo, chodzi tutaj o coś co pomogło by połączyć użytkowników DP w bardziej zintegrowaną społeczniść (nieukrywajmy, iż jest to pewien rodzaj społeczności) oraz by móc udzielić pomocy.
squeet spam, był jest i będzie wysiłkiem moderacji można go co najwyżej usuwać (nie wydaje mi się by można go było zwalczyć)
I dokładnie tak to było…
Była mozliwość chatowania i tak jak wy to nazywacie “zawiązywania społeczności”…
Niestety wszystko leglo w gruzach, bo pies z kulawą nogą tam nie zajrzał…
SB, jak każe SB - ma swój klimat: gada się o … Maryny i wstawki są z reguły na zasadzie luźno wrzuconych uwag, czy wręcz monologów.
Nawet jak ktoś za parę godzin to skomentuje, czy rzuci własną uwagę - to spoko! Na tym polega właśnie SB!
Natomiast zarówno kanał chatowy, jak i stricte IRC-owy ma to do siebie, że musi się spotkać minimum dwóch by toczył się dialog.
I dalej uporczywie wracam do podstawowej sprawy: żeby kanał był firmowany marką DP - musi być zgoda Administracji i chęć, a przede wszystkim mozliwość i wydolność moderowania tego kanału.
Innej opcji nie ma!
Jak na tym kanale ma się toczyć wolnoamerykanka w stylu np. obgadywania co poniektórych modków, czy porad ws. cracków - to sorry, ale chyba nie tędy droga! :x
A skąd wiem, że tak będzie? Bo wiem i już… nietrudno pomaszerować śladami psychiki ludzkiej, by przewidzieć to i owo…
A takie tam, że ten kanał będzie reklamą DP - to tylko ściemniackie teksty! DP nie potrzebuje reklamy w ten sposób, a pójdę nawet dalej - że nie potrzebuje dodatkowej reklamy w jakikolwiek sposób, bo pozycja tej strony jest mocno ugruntowana!
A propos udzielania pomocy - to przecież udzielamy jej chyba w sposób jawny i ku pamięci potomnych, czyli wszystko mają wchłonąć oficjalne zasoby Forum przetworzone w szukajce, a nie żadne tam kanaly IRC-owe!
I tym samym bliżej bylibyśmy idei blogaska i paplania na chacie, niż usystematyzowanej pomocy!
czasem trochę luzu jest niezbędne do życia
Tak więc administracja strony w tym temacie się raczej nie wypowie (nie licząc postu liska który niewypowiedział się zabardzo na temat tej idei), czyli pomysł raczej przepadł. Cóż mówi się trudno
Jak jednak admini się przypatrzą forumowej społeczności może jednak kanał będzie. Nie za bardzo się znam na IRC-u ale można chyba założyć jakieś hasło. Wtedy te hasła byłyby dawane tym osobą które nie złamały regulaminu ostro lub nie pisały o cr***ch. I każdy będzie musiał zgłosić swój nick u moda. Dopiero wtedy by otrzymywał hasło. Wiem że to nie jest super ochrona bo zawsze ktoś może komuś podać to hasło ale jednak zawsze. Ja jestem za IRC’em:!:
Tylko pytanie po co skoro się na nim nie znasz :lol:
Nie za bardzo znam się na zakładaniu IRC-a.
Kto tu mówi o zakładaniu IRC-a , mówimy przecież o jego obsłudze :pada:
Wiem ale fiesta się spytał
więc odpowiedziałem że nie umiem go zakładać ale obsługiwać tak:!:
Wię czegoś nie rozumiem, jak mozna być za czymś skoro się tego nie zna :pada: . ~~