Witam, jakiś czas temu dostałem z gwarancji zamiast Abita Kn9, Abita An52,zniesmaczony opiniami o płycie wgrałem nowy bios i zaczołem kręcić. Ku mojemu zdziwieniu płyta zrobiła 320htt i może więcej- Wynik super jak na low end-a oto screen
Prosze o pisanie opini i spotrzeżeń na temat tej płyty
Płytka tania, a opinie są różne. Na jednym z for została wręcz “zaszczuta”. ;/ Coraz bardziej przymierzam się do jej kupna (foxcona dobrego ciężko dostać oraz abita Kn9 )
Czy Gigabyte GA-M57SLI-S4 nie będzie lepszym wyborem od tego Abita? Bo wacham się między tymi dwoma płytkami W końcu Gigabyte ma nForce 570 SLI MCP a Abit An52 nForce 520 (chyba gorszy). :shock:
Też jestem posiadaczem Abita AN52. Jest to dobra płyta, a będzie jeszcze lepsza jeśli wyjdzie do niej porządny BIOS. Chciałem trochę podkręcić mojego Athlona64 X2 3800+ windsor F2. Bez problemów ustawiłem HTT na 250 i uznałem, że tyle mi teraz wystarczy, jednak na takich ustawieniach pojawia się drobny problem. Wszystko jest jak należy dopóki nie włączę w Evereście programu EVEREST CPUID. Po kilku sekundach od jego uruchomienia wskazania czujnika temperatury na procesorze gwałtownie skaczą na 69 *C (normalnie temperatura według czujnika nie przekracza 46*C, niezależnie co robię) i mimo że nic na kompie nie robię takie wskazania utrzymują się dotąd aż zrestartuję kompa. To zapewne jakiś błąd w BIOSie, bo po przywróceniu domyślnych ustawień problem nie występuje. Jeśli następna wersja BIOS rozwiąże tego typu problemy oraz zachowa podatność na podkręcanie będzie to moim zdaniem bezkonkurencyjna płyta w tej cenie.
Nie wiem jak to zrobiłeś ale zazdroszczę Ci tego jak wykręciłeś procesor na tym abitcie an52, poniewaz ja próbując od biosu na takim jakim go kupiłem tj… v10 i próbując na v11 i na v12(raz mi się udało wykrecić na mnożniku 10.5 x 230mhz Wyżej ani trochę nie poszedł mizerne oc i zarazem do płaczu… / probowałem jeszcze na v13 nic a nic nie da się po prostu odmawia posłuszeństwa i w ruch tylko i wyłącznie idzie zworka :shock: :shock:
Proceosr mam :
AMD Athlon 64 x2 4000+ Brisbane AM2 BOX
Raz udało sie na tym v12 biosie i już po ptakach, nie da się kompletnie znowu mam 200mhz (standard taktowanie)
Jestem tą płytą główną kosmicznie załamany, mam nadzieję i nie wiem czy można ją mieć że to będzie tak jak z abit kn9 “” i w końcu bios wyjdzie taki że będzie płyta pokazywała rogi…