Witam! Chciałbym zawrzeć swój pierwszy abonament w powyższej sieci. Moje pytanie jest tego typu: Wymagane jest zaświadczenie o zatrudnieniu, czy jest jakaś różnica czy wezwę je od pracodawcy czy musi być koniecznie na druku z Play ? Drugie pytanie, ile trwa przejście z oferty na kartę na abonament do innego operatora ?
Pytanie trzecie, nr telefonu jest zarejestrowany na inną osobę, czy mogę dokonać w poprzedniej sieci przerejestrowania go na mnie bedąc w ofercie na karte ? tak by w Play’u zawrzeć abonament na mnie ?
Nie wiem czemu po prostu nie zapytasz w salonie o wymagane dokumenty i procedury. Tam podadzą Ci najświeższe informacje i nakierują na dalsze kroki, zwłaszcza, że prawdopodobnie musisz przepisać kartę. Zasada jest prosta - pytaj u źródła.
Całkiem możliwe, że siedzą, a forum jest właśnie od tego, że pyta się o coś, czego człowiek nie wie, mając na dzieję, że ktoś wie. Kategoria na luzie zmieści pytania o PLAY.
Ale rozumiesz, że randomowe osoby na forum, nawet jak miały podobna sytuację to mogą Ci wszystkiego nie powiedzieć lub coś źle doradzić? Poza tym czasami mogą być wymagane procedury czy dokumenty, o których wcześniej nikt nie mówił, ale pracownik w PLAY już o tych rzeczach wie.
Jeszcze rozumiem pytania o wybór oferty, choć w necie są porównywarki, ale o takie rzeczy pytaj się w PLAY.
Na Twoje pytania nikt z forumowiczów Ci nie odpowie. Są one b.szczegółowe i tylko pracownicy operatora sieci (który ma swoje procedury) udzielą wyczerpującej odpowiedzi.
Wystarczy tylko: