Witam mam problem AC III się zawiesza,a komputer działa normalnie ,gra ma najnowsze patche 1.05, ten problem występuje tylko w tej grze.
Sprzęt:
2GB RAM,X2 3 GHz,Radek HD 5450 1GB,Win 7 Sp1 32 bit.
Witam mam problem AC III się zawiesza,a komputer działa normalnie ,gra ma najnowsze patche 1.05, ten problem występuje tylko w tej grze.
Sprzęt:
2GB RAM,X2 3 GHz,Radek HD 5450 1GB,Win 7 Sp1 32 bit.
W którym momencie gry się wiesza?
Próbowałeś wczytać poprzedni save?
W każdym momencie.
Tam jest tylko 1 save.
Masz za słaby sprzęt na tą grę.
Jeśli obniżenie detali i pozostałych opcji graficznych nie przynosi pożądanych efektów to nic tu więcej nie poradzisz.
Poza tym, głównym problemem tej gry jest słaba optymalizacja.
Miałem bardzo podobny problem na Radeonie 5870.
Poza miastami, w zamkniętych pomieszczeniach i na mniejszych powierzchniach było ok ale na większych powierzchniach np. w osławionym Bostonie, szczególnie po wyjściu ze statku, nie szło grać.
Dopiero po zjechaniu z bajerami typu antyaliasing i tego typu, jakoś to działało.
Chyba z wszystkim zjeżdżałem poza rozdzielczością, ta była 1920/1080 bo taką mam natywną i nie lubię jej zmieniać.
Co do synchronizacji pionowej, akurat tutaj ona nie będzie miała za dużo do roboty, bo zakładając iż odświeżanie domyślnie ustawione jest na 60 Hz, to o zbliżeniu się do 60 kl/s a tym bardziej przekroczeniu, można tylko pomarzyć.
Obniż wszystkie ustawienia na najniższe i włącz V-sync.