Witam. Mam neostrade 512 z modemem ZTE ZXDSL852. Problem polega na tym, że po 5 min a czasami po kilku godzinach gdy jestem połączony z netem komputer zawiesza się. Jedynym wyjściem jest reset. W podglądzie zdarzeń systemowych napotkałem taki o to błąd: “AccessRunner ADSL connection terminated”. Pojawia się on wtedy gdy komputer zawiesza się. Próbowałem przeinstalowywać sterowniki, podpinać modem pod inne gniazdo USB ale to nic nie daje… Dzwoniłem do łaskawego TP ale tam jak zwykle nie mają pojęcia o co w tym może chodzić… Proszę Was o pomoc!
A masz połączenie skonfigurowane przez aplikacje TP czy sam je tworzyłeś??
Jak korzystasz z aplikacji to ją odinstaluj i postępuj zgodnie z TĄ instrukcją
Spróbuj z innymi sterownikami (oczywiście o ile jeszcze tego nie zrobiłeś)
Problem w tym, że sterowniki instalowałem nowe jednak dalej komputer się zawiesza… Z aplikacji TP nie korzystam, mam ręcznie skonfigurowane połączenie + AutoConnect
Złączono Posty : 23.01.2007 (Wto) 21:26
no doszedłem w końcu o co chodzi… mianowicie wymieniłem modem ale problem dalej się pojawia tyle, że wina wg mnie leży po stronie portów USB Gdy nie mam podpiętego modemu wszystko działa jak należy. Jak modem jest podpięty to komputer się wiesza… Mam płytę ASrock K7VT4A PRO uaktualniłem bios do1.80 zainstalowałem sterowniki do USB ale problem dalej się pojawia… już nie mam pomysłów. Jeżeli możecie mi jakoś pomóc to proszę o posty… :roll: