Jak w tytule, przeglądam sobie zdjęcia za pomocą ACDSee, wszystko jest ok, klikam sobie strzałkę w prawo i koniec oglądania, zatrzymuje się na ostatnio wyświetlanym zdjęciu, a po chwili wyskakuje okienko “Program ACDSee nie odpowiada”. Tak samo się wiesza, jeśli chcę wyświetlić podgląd miniatur w folderze, w którym znajduje się chociaż jedno zdjęcie, którego nie czyta. Jeżeli chcę otworzyć takie zdjęcie w folderze, np., poprzez dwukrotne kliknięcie, w menedżerze zadań pojawia się proces ACDSee, ale program się nie uruchamia.
Problem ten głównie dotyczy zdjęć z telefonu - Motorola (niestety dotyka też części zdjęć z aparatu(ów)) ale żeby nie było tak łatwo, to ze zdjęciami, które nim zrobiłem przed wykrzaczeniem się systemu (musiałem przywracać tel. do ustawień fabrycznych) nie ma problemu, natomiast nie potrafi otworzyć żadnego zrobionego później.
Z kolei na innym komputerze, na którym korzystam z ACDSee nie ma żadnego problemu, spokojnie otwiera te same zdjęcia. Na obydwu komputerach jest zainstalowany Windows 7, na obydwu kilka razy reinstalowałem ACDSee.
Może ktoś ma jakiś pomysł co może być tego przyczyną i jak to rozwiązać?