ACE Mega CodecS Pack 6.03 ... instalacja

Zrobiłam format i instaluję ten kodec,mam pytanie-czy zaznaczać wszystkie komponenty?-czy zostawić tak jak jest ustawione?Przerwałam instalacje bo nie wiem… :frowning:

Zostaw tak jak jest zaznaczone, nie zawsze wszystko lub więcej oznacza lepiej.

W zasadzie możesz zostawić… ale wtedy jest możliwość iż w niedalekiej przyszłości będziesz musiał doinstalowywać kodeki, bo nie pójdzie Ci jakiś film.

Więc wybierz tryb instalacji professionall - zainstalują się wszystkie kodeki a Ty możesz spać spokojnie :wink:

Ściągnęłam tę paczkę,waży 49.3MB i teraz ściągam DivX,bo go brakuje…Chciałam jakąś jedna paczkę ze wszystkim,przeczytałam masę postów i zdecydowałam sie na tę w tytule i teraz nic nie rozumiem…Sprawdzałam VideoInspector i jak na razie brakuje DivX,ciekawe co się jeszcze okaże ?

Może zainstalować K-Lite Codec Pack(tylko który-Full,Basic-nie mam pojecia czym sie róznią),wcześniej miałam Cole 2 Media Pack,może do niego wrócic?Nie moge odtworzyć filmów,odtwarzacze mam więc nie zalezy mi na ciągłym instalowaniu nowych,które ładuja sie z programami.

Proszę o jakas radę.

P.S.

Więc wybierz tryb instalacji professionall

-pamietalam o tym i teraz nie wiem czy coś przeoczyłam?W czasie instalki był napis “Professional”,miałam zaznaczyc wszystkie komponenty?Może odinstalowac i na nowo?Co zrobić?

Nie polecalbym instalacji takiej paczki dla mniej doswiadczonych.

Wiekszosc z tych skladnikow w ogole nie bedzie wykorzystywana przez zwyklego uzytkownika wiec po co obciazac komputer?

Do podstawowych celow wystarczy K-Lite Codec Pack Full najnowszej wersji. Ewentualnie brakujace elementy mozna zawsze uzupelnic w prosty sposob w razie potrzeby.

Masz tam opisane, która paczka co zawiera. http://amnezja.org/modules.php?name=New … &sid=10316