moj laptop acer spire 5720zg potrzebuje sterowniki pod karte graficzna NVIDIA GeForce 8400gs pod system xp z gory dziekuje
nie no w koncu nie wytrzymalem i musialem sie zarejestrowac. sam posiadam 5720ZG i sterowniki chyba nawet z pierwszego postu chulaja na nim. jedyne co mi zostalo do zindentyfokowania to “kontroler ethernet” i nie moge tego rozszyfrowac czy to wifi czy tez cos innego. sterowniki do karty GF sciagasz ze strony http://www.laptopvideo2go.com/ podmieniasz plik inf ktory jest obok do sciagniecia i instalujesz - dziala elegancko bo jestem jzu w 3 akcie wiedzmina - jezeli chodzi o dzwiek, polecam poszukac sterownikow na stronie producenta ( realtek czy jakos tak - nie jest to znowu takie trudne). instalacja windowsa bezproblemowo, nawet gdzies znalazlem paczke specjalna z kontrolerami sata do wrzucenia na plyte.
widzialem jeszcze pytanie odnosnie tego ze po upgradzie biosa do 1.25 komputer sie nie wylancza. sam mam taki problem niestety narazie nie znalazlem do tego rozwiazania, jedyne co czytalem na jakims angielskim forum to to ze jest to prawdopodobnie wina sterownikow od kamerki (zaraz po przeinstalowaniu sterow gasil sie ale po godzinie juz mu sie odechcialo dziwne). wiec moze ktos ma na to jakis trick. pozatym weźcie ludzie przeczytajcie 5 razy ten wątek. tutaj przeciez wszystko pisze.
ps. jezeli ktos wie jak rozwiazac problem z kontrolerem ethernet prosze o odpowiedz
pozdrawiam
DZIEKI STARY. TEN KONTROLER TO WIFI SIECI BEZPREWODOWA
SORKI JAK PODMIENIC PLIK INFO W TYM STEROWNIKU DO KARTY GRAFICZNEJ
pisze sie wszystkie to po pierwsze, do intela jakis mam zaraz spróbuje go gdzies wrzucic >>> http://rapidshare.com/files/93240854/Chipset_Intel_v8.3.0.1013_XP32.rar.html
plik in wrzucasz do katalogu ze sterownikami który rozpakowałes powinine cie spytac czy chcesz podmienic istniejacy plik, zgadzasz sie odpalasz i instalujesz
co do tego wifi to własnie nie moge nic znaleźć bo szukałem i instalowale wszystkie co sa tutaj i zaden nie ruszył. wiec musze chyba rozkrecic kompa i sprawdzic jaka tutaj jest karta wifi wsadzona chyba ze ktos wie
rozwiazal ktos problem z tym biosem i zamykaniem sie kompa ?
dzieki mam jeszcze jedno pytanie mam procesor dwurdzeiowy intel pentium dual core inside a laptop na moj gust pracuje kapke wolno czy trzeba jakies specjalne sterowniki pod niego a mam system xp pamieci tez mam nie malo 1GB DDR2,CO MAM ZROBIC? Prosze o odpowiec
Jeszcze raz proszę, aby ktoś podał mi sposób na aktualizację biosu do 1.21.
Siema mam acera 5720Z i mam w nim taki problem że dźwięk czasem staje się na chwile taki spowolniony albo tak trochę się przycina. Ma może ktoś podobny problem?? Albo wie jak można to rozwiązać?? Mam na nim zainstalowanego XP. Z góry za pomoć dziękuje!!
gumis_e , instalowałeś sterowniki ponownie?
Tak tylko że te same. NIe moge znaleźć tych strowników od głosu… Z tej paczki co ściągłem z tego forum to mam takie same. a ostatnio to zainstalowałem nowsze ster. od chipsetu. A może to mięć coś wspólnego z wersją biosu??
Pilnie potrzebuję instrukcji na aktualizację biosu do wersji 1,21, aby zainstalować xp. Proszę o pomoc.
intrukcja wg mnie
strona acera
sterowniki
pobierasz bios 1.21
klikasz
instalujesz
ja tak zrobilem dziala
Kiepska instrukcja. Gdybyś czytał moje wcześniejsze posty, wiedziałbyś, że już tak robiłem i po wypakowaniu pliku ICL50121- Win i uruchomieniu go pojawia się komunikat:
InsydeFlash can not load driver. Please close all applications. If you are running this utility in vista, please run as administrator.
I tyle. Dlatego proszę o instrukcję krok po kroku.
dokładną instrukcję podał Ci Munek - i ona jest prawidłowa z jednym drobnym wyjątkiem gdy rozpakujesz plik z instalacja aktualizacji biosa - musisz na nim kliknąc prawym klawiszem i wybracj opcję “uruchom jako administrator” czy “uruchom w trybie administratora”. Dalej bedzie juz jak w instrukcji Munka
prosze podajcie mi sterowniki do 5720G pod XP bo wszedzie szukam i nic a ma xp Pro sp2 z wersja 2002 czy bede musiał ja zminia o te dyski sata czy nie ?
dzieki za link ze sterownikami do aspire5710 bo kupiłem go oczywiście z wista ale założylem xp jako drugi system na drugiej partycji poszlo w miare gładko ale oczewiście srowniki były potrzebne. Wszystkie działaja oprucz karty graficznej nawet diablo2 nie chce mi odpalic potrzebny mi DirectX ale nie wiem który bedzie odpowiedni bo ściagnolem DirectX 9 i caly czas nie dziala. slyszałem ze karta w tym laptopie dziala z DirectX 10 ale na xp nie moge znależć. prosze o pomoc.
potrzebuję sterowników do karty graficznej pod windows xp, karta graficzna Radeon HD 2300, zaznaczam, że najnowsza wersja, tj.V8.371-070424a nie chodzi, proszę o pomoc, ponieważ denerwuje mnie bardzo powolne odświeżanie
Spróbuj pobrać tego DirectX’a. Jak pobierzesz, uruchom go podaj lokalizację gdzie mają być wypakowane tymczasowe pliki instalacyjne , np. C:\DX\ - po rozpakowaniu wejdź i uruchom plik dxsetup.exe dopiero po tym rozpocznie się właściwa instalacja po jej ukończeniu możesz usunąć wcześniej wypakowane pliki - czyli te w folderze, który podałeś np. C:\DX\
DirectX 10 pod Windows XP nie ma.
Sterowniki do karty graficznej zainstalowały się i działają bez problemów?
Spróbuj tych:
http://www.driversdown.com/drivers/24153.shtml
http://www.driverheaven.net/modtool/
bo na stronie ATi nie ma sterowników pod XP dla tego modelu karty.
nie instalowałem żadnych sterowników Narva, zainstalowałem sterowniki Omega