Poszukuje sterowników do acer aspire 5920 pod WINDOWS XP
PILNE-Prosze o pomoc!
Poszukuje sterowników do acer aspire 5920 pod WINDOWS XP
PILNE-Prosze o pomoc!
poszukaj sterów na stronie producenta danego podzespołu
witam czy uporał się ktoś z przycinającym się dzwiękiem w 5720z z góry dziękuję.
Munek mam problem na tej stronie którą podajesz nie mogę znaleźć sterownika do karty GF8400 GS do laptopa Acer 5720Z
Witam, posiadam acer aspire 5720g, oraz zainstalowany na laptopie XP SP2. Dodatkowo dograny autopatcher XP z października 2007. Laptop po instalacjii xp sprawuje się bez zarzutu, i wszystko byłoby fajnie, gdybym nie zechciał internetu. Mieszkam poza miastem, neostrada, radiówka, kablówka itp odpada, pozostał mi tylko internet
“komórkowy”, więc zaopatrzyłem się w blueconnect z ery. Po zakupie laptopa portfel schudł, więc wybrałem sobie
modem opticon 225 usb za 1,22zł. Modem łączy się z Erą przez EDGE bez żadnego problemu, siła sygnału bardzo dobra, ale stron już nie otwiera… , siedzę już nad tym tydzień, i przyznam się ręce mi opadły.
Próbowałem, przeinstalowania xp, wszystkich sterowników, które znalazłem, wymieniłem modem w erze na drugi taki sam, instalowałem nowszą wersję programu za pomocą którego modem łączy sie z internetem, i nic.
Jedyne co uzyskałem to wejście na google, raz czy dwa, i później cisza w eterze.
Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia, prosiłbym o jakieś wskazówki gdyż przeczytałem już chyba wszystko, o 5720g ,są z nim przeróżne problemy ale z takim się nie spotkałem.
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc
doinstaluj autopatcher xp, jeżeli masz xp sp2 bez dogranych nowych poprawek, u mnie pomogło, dźwięk płynny
Witam mam acera aspire 4920G nie moge zainstalowac win xp przy instalacji nie wykrywa mi dysku. Z tego co czytalem na forum to trzeba sciagnac stery do chipsetu do podanego modelu laptopa. Moglby ktos pi podac link do takich sterownikow bo potem jak sie orientuje dobrze trzeba przez jakis program np nlite dorzucic sterowniki chipsetu do xp i powinno byc dobrze. Prosze o pomoc siedze juz nad tym z pol dnia.
Sciagnaem sterowniki: AHCI_v7.5.0.1017_Vista_XP ze tej strony: http://www.driversdown.com/drivers/Acer … 2574.shtml
W programie nlite dochodze do momentu gdzie mam dolaczyc sterowniki tylko nie wiem co mam wybrac bo mam do wyboru to:
Zapomnialem dodac:
Chipset Mobile Intel® 965GM Express
Witam.
Nie pamiętam czy już ktoś podał tą strone a jest warta uwagi. Ja znalazłem na niej wszelkie brakujące sterowniki:
Strona po polsku, z dokładnym opisem.
Kriss_08 , zmień w biosie dysk z trybu AHCI na IDE, to załatwi twój problem
A ja może odbiegnę od tematu aa 5720.
Jestem (chyba) szczęśliwym posiadaczem Acer Aspire 5715z na chipsecie Intel`a. Przekopałem już wszystko co możliwe począwszy od strony producenta i nie udało mi się dobrać żadnych działających sterowników przeznaczonych do tego modelu. Panamska stronka z plikami pdf także ich nie zawiera. Po kilkunastu próbach w końcu dokopałem sie do sterowników przeznaczonych dla chipsetu i co? Okazało sie ze najnowsze stery chipsetu nie działają. Znalazłem jakieś stare i zaczęło działać… WiFi zainstalowałem z jakiejś czeskiej strony a dźwięk ze strony RealTek. Brakuje mi sterowników do PCI Device i Ethernet Controler. Gdyby ktoś z odwiedzających to forum miał źródło z którego mógłbym pobrać te sterowniki, to był bym bardzo wdzięczny. A gdyby ktos potrzebował sterowników do tego co mam zainstalowane to proszę o pw.
Pozdrawiam.
Witam
Mam takie pytanie czy te sterowniki z rapidshera nadadza sie do modelu Acer 5720z ???
Bo poszukuje właśnie do takiego modelu sterów pod Xp???
Linki do sterowników pod XP dla laptopa Acer Aspire 5720z znajdziesz w tym pliku PDF (do otwarcia pliku PDF wymagany jest program Adobe Reader lub Foxit Reader).
Dieki wielkie
Miłego dnia!
Mi się ciął na Viście jak miałem 1 GB. Jak są 2 to się nie tnie? Nie wiem czemu.
Witam
Szukam w necie już ponad dwie godziny bez rezultatu sterów do Acera As 4520 pod XP… czy byłby ktoś w stanie mi pomóc? Jest to dla mnie pilne
Z góry dzieki za pomoc
Mam problem z Asus 5720ZG , a mianowicie wszytsko juz pod Xp jest poza jednym wyjątkiem… Modem on High Definition Audio Bus . Czy ktoś ma jakąś rade ??
a masz xpeka? to zainstaluj poprawkę KB888111XPSP2-Polish
Problem dotyczy acer’a aspire 5720g
Zrobiłem formata, zainstalowałem XP SP2, zainstalowałem wszystkie sterowniki… wszystko działa pięknie poza jednym wyjątkiem… strasznie mi się dźwięk przycina, i widziałem w temacie że nie jestem jedyną osobą z takim problemem a nie doszukałem się jeszcze żadnego rozwiązania…
sterowniki jakie mam to :
wersja sterownika audio : 5.10.0.5413
DirectX : 9.0c
kontroler audio: HD Audio
Kodek Audio : ALC268