Acer Aspire A715-51G, dwa trojany Win32 zablokowały Thunderbirda, nie wiem może jeszcze coś więcej, na razie nie widać. Wykryte przez Defengera zostały umieszczone w kwarantannie, cofnąłem się do punktu przywracania systemu z dnia 24 maja br. ale to nie pomaga, TB w ogóle się nie uruchamia-biały ekran.
Wyłącz Thunderbirda. „Zezwól” na to zagrożenie, czyli wybierz akcję zignorowania. Odpal thunderbirda, znajdź i usuń tego maila. Opróżnij pocztowy kosz. Odpal skanowanie ponownie.
Przed chwilą wróciłem, rano kilka razy próbowałem i nic, biały ekran. Zrobiłem kopie zawartości TB (w App/Roaming/TB…) z myślą, ze wieczorem ponownie zainstaluję (zrobię nakładkę TB, jeśli się da). Włączam teraz laptop a TB jakby nigdy nic działa, kilkakrotnie resetowałem i chodzi .
Nie mógłbym teraz ponieważ wczoraj walczyłem do 3-ciej w nocy i zareagowałem klasycznie, nie zezwoliłem i umieściłem trojany w kwarantannie.
No właśnie najgorsze to, że ja nie mogłem go znaleźć, tj. maila z ew. załącznikiem, po prostu nie było nic podejrzanego (laptop koleżanki, oglądała wczoraj kilka godzin filmy instruktarzowe YT z Jogi - mnisi z chińskiego klasztoru, czy tą drogą mogło coś wejść?). Aha, nie otrzymuję info na maila o odpowiedziach w temacie, pomimo właściwego zaznaczenia tej opcji, coś powinienem zmienić w ustawieniach?
Tak, to zrobiłem wczoraj. Nie potrafię teraz odnaleźć tych trojanów nawet w kwarantannie, bo ścieżka którą podałem na fotkach wyżej prowadzi docelowo do katalogu … „Inbox” a tam pomimo, że nie jest on pusty nie da się nic otworzyć.
Chyba poprosić redakcję o zmianę mejla na mniej awaryjny (inny niż ta problematyczna Interia), być może jeszcze @docent pracuje, jak nie to ostatnio niby coś @lisek grzebał (usuwał z postów linki do stron cba, ale zapomniał o linkach do martwego forum komputerświat czy ostatnio też pclab).
Czy dobrze rozumiem, proponujesz abym utworzył nowego maila na innym portalu , aniżeli interia i podmienił go z tym obecnym?
Nie bardzo czaję bazę ale nie zabieram już czasu w tej kwestii…
Chodzi to chodzi.
Ja używam poczty WP po IMAP4 od podstawówki. Jest git i oo ci zmieniać, jak działa? Spamu od grona, ale sobie radzę.
Klienty poczty u mnie to ten Windowsowy i aplikacja WP Poczta na tel.
Nie przejmuj się. Większość postów krystianka to masa komputerowego nerdobełkotu który przestajesz śledzić ze zrozumieniem już w drugim zdaniu. Ale sporadycznie napisze coś sensownego
Muszę się podszkolić w slangu
(post skasowany przez autora)