Acer Aspire A715 72G zmiana karty Wifi

Witam.
Lapek Acer Aspire A715 72G.
Karta sieciowa wifi Atheros QCA61x4A przestała pewnego dnia działać.

Bawiłem się już w odinstalowywanie karty, zmianę ustawień oszczędzania energii pobierałem sterowniki nowe.

Nie działa.

Pytanie brzmi: jaką kartą to gówno Qualcommowskie zastąpić?

Z góry dzięki za merytoryczne odpowiedzi.

Pytanie brzmi: czy sparwdziłś w dokumentach serwisowych w necie, jakie inne g**** są zgodne z tym modelem laptopa? Czy ustaliłeś, że to faktycznie wina sprzętu, a nie sterowników? Czy ustaliłeś, że to wina karty, a nie uszkodzonych kabelków antenki?

Jeżeli chcesz łatwo i szybko przywrócić wifi, to na Alledrogo są setki kart wifi usb za 10 zł. Do Internetu wystarczy najtańsza.

PS> Jeżeli laptop na gwarancji, bo stosunkowo nowy, to g**** odeślij do serwisu.

Dzięki.
Co do tego czy to wina samej karty czy może innych podzespołów, tudzież softu, powstało już tonę tematów na angielskojęzycznych forach.
Z dużą dozą prawdopodobieństwa i po stwierdzeniu niemal dokładnie takich samych objawów u autorów opinii, jak i u mnie można stwierdzić, że raczej nie będzie mój Acer wyjątkowy i jest to wina gównianej karty.

Nie znam dokumentów serwisowych, które wskazywałyby na jakieś podzespoły zamienne, które mają być kompatybilne z tym co się już ma. Nie pracuje w serwisie, więc nie mam też dostępu do jakichś specjalnych źródeł

Ok, fakt. W lenovo była na stronie lista kompatybilnych części. :wink:
Z wymianą karty może być różnie 100% gwarancji nie ma, a na forach modeli nie sugerują?

Sprawdź na początek czy masz aktualny bios, może wyszyła jakaś łata do Twojego laptopa, która naprawia problem z wykrywaniem karty sieciowej. Znikanie kart sieciowych to częsta usterka w różnych konstrukcjach laptopów.

Najpierw to ją wysuń i wsuń - może na stykach zaśniedział?