Posiadam Acer Chromebook 15 (CB5-571, C910) jest to dość stary sprzęt. Nie obsługuje sklepu Play. Mam pytanie czy jest szansa postawienia ma nim fydeOS (podobno odsługuje sklep play)?
Ach, te Chromebooki.
Wymienń to na sprzęt z Windows lub od Apple.
Już któryś raz odpowiadasz podobnymi bzdurami. Kiedyś miałem problem z Copilot to poradziłeś mi, żebym korzystał z ChatGPT…
…na serio jak nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz.
…Amerykę odkrył!
Mam tego Chromebooka i zastanawiam się czy to śmieć elektroniczny czy jednak da się go jeszcze przywrócić do stanu używalności.
Na serio daruj sobie pisanie podobnych rewelacji typu wymień, bo (po kolejnej Twojej takiej radzie) z trudem powstrzymałem się od języka rynsztokowego.
Serio, tak było??
Może jakiś niespokojny byłem, lub coś…
Obecnie Microsoft Copilot OK jest, jednak ja uważam, że GPT-5 czy Google Gemini to lepsze AI i modele są.
Mam tego Chromebooka i zastanawiam się czy to śmieć elektroniczny czy jednak da się go jeszcze przywrócić do stanu używalności.
Uważam, że to - no - śmieć, bo co zrobisz… Posiada CPU ARM, Androida czy Linuxa porządnego nie postawisz, podobnie z tym modem, o którym p[isałeś.
Te Google Chromeboki to wg. mnie są takie… bez sensu, bo co napiszę. Google chciał wejść na rynek, jak Apple, tworząc nową arcitekturę komputerów przenośnych, które miały być połączeniem smartfona oraz PC. No średnio im się to udało wg. mnie.
Polecam wymienić to na tańszy laptop PC z Windows lub tablet z Androidem. Są też takie klawiaturki do tabletów na Bluetooth. Parujesz i sobie klikasz…
Nie piszę bzdur.
Co do tego AI to rzecz gustu.
Mam nowszy model, który wspiera sklep play i jestem mega zadowolony. Potrzebowałem czegoś małego i lekkiego do oglądania w łóżku seriali i filmów z streamingu (Prime Video, Disney+) i nic innego w kwocie poniżej 400PLN zwyczajnie nie istnieje.
Plus do tego wygodnie mogę przeglądać Internet - jeszcze jakby była sensownie podświetlana klawiatura to byłby ideał
A ten w/w chromebook mam w posiadaniu za free. Przed wyrzuceniem chciałem się jedynie upewnić, że to na bank śmieć.
Co do Copilot (ogólnie korzystam rzadko, a jak już to czemu nie korzystać z tego co już mam?) jest preinstalowany z Windows 11 i Edge. Moje potrzeby spełnia świetnie.