Acer eRecovery Management utrata danych


(Tomek99107) #1

Witam!

Posiadam Laptop Acer Aspire 7540G i mam takie pytanie. Na dysku są dwie partycje C: i D: oraz partycja recover , chcę zrobić format tylko partycji C: bez utraty D: czy jest taka możliwość systemu bez utraty danych na D:. Kiedy wszedłem do trybu recovery były do wyboru dwie opcje przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych i tam jest napisane "wszystkie dane z dysku C: zostaną usunięte, a o D: nic nie napisali. Drugą opcją jest przywrócenie z zachowaniem ustawień konta. Czy pierwsza opcja wymaże dane na dysku D ?


(byron_wolf) #2

Witaj

 

Pierwsza opcja nie wymaże Ci danych z dysku D. Cała operacja nadpisania dotyczyć będzie tylko dysku C. Ostatnio robiłem podobną procedurę na Samsungu, wszystkie dane na dysku D były nienaruszone. Pamiętaj tylko o zrobieniu kopii zapasowej istotnych danych z dysku C.

 

Pozdrawiam