Acer Extensa 5220 - Problem Ze Sterownikami do HDD

xxmatixx ,

nie instaluj tego, bo to ci w niczym nie pomoże, zrób to co mówi łem, czyli:

musimy wiedzieć jaką masz kartę sieciową, bez tego ci nie pomożemy

masz jakieś znaki zapytania w menedżerze urządzeń?

PS. Screeny wrzucaj na np. imageshack.us lub vpx.pl a nie na jakieś *****

ok juz sobie poradzilem z tym problemem ale mam teraz drugi :stuck_out_tongue: a mianowicie chciałem nadac sygnał WiFi z mojego laptopa na grugiego jak to zrobic i od czego zaczac oba lapki sa takie same parametrami.

należy w Biosie w

menu “Main” zmienić SATA MODE na IDE MODE

nie trzeba żadnych sterowników należy w Biosie w

menu “Main” zmienić SATA MODE na IDE MODE

Jak by Szymon384 przeczytał temat od początku to by nie wyjeżdzał z tekstem że nie trzeba sterowników bo trzeba. Opcja ze zmianą w biosie z sata na ata jest tylko w nowych biosach, w starych nie było żadnego wyboru.

Czy ktoś miał taki problem podczas instalacji w XP aplikacji eNet że wyświetla iż brak Acer Empowering Framework a ta jest zainstalowana. Co to może być?

Witam!

Czy da się coś zrobić z odchodzącą farbą na rogach w tym laptopie ? Mam go od 10 miesięcy i nie był nigdy obity, porysowany itp. bo w domu używam go w jednym miejscu a biorę go ze sobą tylko w specjalnej torbie. Farba po prostu blednieje. Czy u was też się tak dzieje i czy da się coś z tym zrobić ?

pewnie masz karte na czipsecie brodcom enet mi nie dziala na xpnna viscie dziala bez problemu mysle ze to wina sterownika u wyglada to tak

http://img127.imageshack.us/img127/8247 … 220vu7.jpg

WITAM!~MAM PROBLEM Z DZWIEKIEM:/ NORMA TUTAJ CHYBA:/ INSTALOWALEM STEROWNIKI TAK JAK PISALISCIE I NIC:/ NIE MOGE TEGO WYKRZYKNIKA ZLIKWIDOWAC:/ XP MAM Z SP3… Z GORY DZIEKI ZA POMOC :expressionless:

norma to raczej nie. bo nigdy nie mialem z tym problemu w tym samym modelu. z kąd pobierałeś sterowniki??? wszystkie inne zainstalowałeś?

Witam wszystkich.Kupiłem acera 5220 i zamierzam zainstalować XP oczywiście jak każdy wie są problemy z wykryciem dysku twardego.wiec zakupiłem zewnętrzną dyskietkę pościągałem sterowniki do dysku ze stronki acera i teraz mam prośbę żeby ktoś napisał jak za to się zabrać pliss:)

nie ma żadnego problemu. zewnętrzne dyskietki nie są potrzebne do niczego. albo przełączenie w biosie a ide albo zintegrowanie sterowników z płytką za pomocą nlite. i wszystko jest opisane na forum co i jak

Ma ktoś u siebie plik do flaszowania BIOSU w acer 5520 ? Poszukuje go ale link do tego pliku na serwerze odsiebie już nie działa :frowning: Proszę o szybką pomoc !!

masz na stroni acera pod tym linkiem gdzie sterowniki

BIOS and Guides

* Bios for MS Windows Vista

Mam tylko opcje taką czyli pod Windows Vista :frowning: Nie robi to różnicy ??

oto link do tego : (proszę o poprawę jak coś źle robię )

http://support.acer-euro.com/drivers/no … _5520.html

rzeczywiście bo to inny model bo się zasugerowałem tytułem i myślałem że szukasz do 5220 a tam jest

Więc wie ktoś który plik mam ściągnąć do Acer Aspire 5520??? Proszę o pomoc !!

Witm zainstalowałam prawie wszytkie sterowniki i nie mam dzwieku. Nie mogłam zainstalować sterownikow : AHCI_Intel_v7.5.0.1017_Vista_XP wyskakuje mi ze komputer nie spelnia minimalnych wymogow i Modem_Foxconn_Conexant_v7.62.0.0_XP tutaj wyskakuje że nie ma uzadzenia do tego sterownika.Robiłam to wedługo tego postu

Instalujemy następujące sterowniki w kolejności od 1 do 8. (Wszystkie sterowniki znajdziemy na stronie Acera)

1.Chipset_Intel965_v8.2.0.1012_Vista_XP

2.AHCI_Intel_v7.5.0.1017_Vista_XP

3.VGA_Intel_v 6.14.10.4820 _XP

4.LAN_Broadcom_v10.26.0.0_XP

5.Wireless_Broadcom_4311_v4.100.15.5_XP

6.CardR_TI_v2.0.0.7_XP

7.Audio_Realtek_v5.10.0.5423_XP

Program zapyta się czy uruchomić ponownie komputer. Zaznaczamy tak. Wchodzimy do menedżera urządzeń, na liście szukamy “Urządzenia systemowe” a następnie “PCI Device” na którym jest wykrzyknik. Aktualizujemy sterownik automatycznie. Gdy zapyta się o sterowniki do urzadzenia “Modem Device on High Definition Audio Bus” ustalamy mu ręcznie lokalizację sterowników do modemu telefonicznego (patrz puntk 8).

Acha wczesniej juz był zainstalowany xp wersja biosa była 1v21 teraz zaktualizowałam na 1v34.

Już sama nie wiem co mam robić formatowałam tego złoma juz 4-5 razy i instalowalam sterowniki od początku i caly czas to samo:(

Pomocy:(

Jeśli może ktoś pomoc prosze o napisanie tutaj lub na gg 2423895

Z góry dzieki:)

jaki system i z jakim sp???

Windows mx 7 z sp3 :slight_smile:

a co to za windows???