Acer Extensa 5220 - Problem Ze Sterownikami do HDD

a masz zainstalowaną poprawkę KB888111XPSP2 do xpeka sp2 bo bez tego dzwięku nie zainstalujesz i w efekcie modemu też nie. tą poprawkę pobierz ze strony microsoftu lub jeśli masz sterowniki ze strony acera to w sterownikach do kart dzwiękowej: dokładnie tutaj: Audio_Realtek_v5.10.0.5423_XP\MSHDQFE\Win2K_XP\us

Witam. Miałem podobny problem z Acer 5220 Podczas instalacji WinXP wszystko sie sypało. Ale rozwiązałem mój problem następująco.

Instalacja w kolejności:

-WinXP sp1

-WinXP sp2 (ewentualnie od razu sp2)

-UAA_KB888111_XP

-Chipset_Intel965_v8.2.0.1012_Vista_XP

-Audio_Realtek_v5.10.0.5423_XP

-Modem_Foxconn_Conexant_v7.62.0.0_XP

-Card_TI_v2.0.0.7_XP

Problem z dźwiękiem zniknął wszystko bezbłędnie zainstalowane, prócz karty Ethernet.

Powalczę i jeśli mi się uda napiszę. Aha dodam, że instalacje sterowników przeprowadzałem z katalogu danego sterownika klikając bezpośrednio na setup.exe danego sterownika, a pojawiające sie informacje o znalezionym sprzęcie anulowałem. I druga ważna sprawa to restart laptopa po każdej instalacji. Pozdrawiam.

W dniu 17.05.2008 , o godzinie 13:58 został dopisany post przez AngelSinCom

Witam. Widzę, że tematu nikt nie ruszał. Ale ja dokończę, gdyż poradziłem sobie z Wi-Fi. Wystarczyło przełączyć na obudowie “przełącznik karty Wi-Fi”, a wcześniej odkręcić dolną maskownicę i sprawdzić na jakim chipsecie chodzi sieć bezprzewodowa. U mnie był to chipset Brodacom BMC4311KFBG. Okazuje się, że producenci nawet w tej samej partii laptopów potrafią zamontować inne typy chipsetów. Po sprawdzeniu rodzaju chipsetu wystarczyło, ze strony producenta ściągnąć sterowniki do karty i zainstalować. Bez problemu system ja wykrył i zainstalował. Dodam jeszcze, że sam chipset umiejscowiony jest na wprost dysku twardego lekko po lewej stronie w górnej części laptopa obróconego góra dół. Pozdrawiam.

Koledzy/Koleżanki chciał bym się spytać jak zainstalować to wifi bo niemam bladego pojęcia wszystko mi dziala (hyba:P).

W menadżerze urządzeń w :

-INNE URZĄDZENIA MAM:

-KONTROLWR ETHERNET

A JAK WŁANCZAM WIFI W LAPKU PRZYCISKIEM TO PISZE:

WIRELESS LAN ENABLED LUB DISABLED.

Co mam robić ??

ponylkr ,

lub ściągnij i zainstaluj Everest Ultimate wejdź do zakładki Sieć>Sieć PCI/PnP i podaj nam co tam pisze :wink:

ściagasz wszystko to co masz a stronie producenta i instalujesz wszystko co jest i żadnych znaków zapytania nie bedzie.

VGA_Intel_v 6.14.10.4820 _XP

Audio_Realtek_v5.10.0.5423_XP

CardR_TI_v2.0.0.7_XP

Lan_ASF_Broadcom_v7.1.7_XP

LAN_Broadcom_v10.26.0.0_XP

Modem_Foxconn_Conexant_v7.62.0.0_XP

Wireless_Broadcom_4311_v4.100.15.5_XP

wszystko z tego już zainstalowaleś??? częśc napewno tak bo akurat wkleiłem wszystko co mam do tego laptopa u siebie na dysku

może ma inną kartę Ethernet i problem nie zniknie?

jakbyś czytał uważnie to byś wiedział że ma tylko jeden znak zapytania w Menedżerze Urządzeń więc po co miałby instalować wszystkie stery od nowa? :x

ty jak byś czytał dokładanie to też byś wiedział że wkleilem wszystkie te które ja instalowałem na swoim laptopie a to co już instalował to normalne że już nie musi

więc kazałeś mu zainstalować wszystko z listy która podałeś

no i on może mieć inną kartę Ethernet niż ty, więc po co podałeś tą listę??

Witam ja mam problem z moim lapkiem mainowicei taki ze nie moge zainstalowac sterowników do Intel ProSet Wireless:(

Jesli wiecie oco chodzi to prosze o pomoc

xxmatixx ,

rozumiem że lapek to Acer Extensa 5220?

więc dlaczego nie możesz ich zainstalować? pojawia się jakiś błąd?

jeśli tak to zrób screena z błędem i podaj link :wink:

jaka karta sieciowa?

podaj emaila to wysle fotke co i jak wyskakuje albo powiedz jak wrzucic fotke na forum bo nie daje rade . A lapek to Acer Extensa 5220.

W dniu 18.07.2008 , o godzinie 20:30 został dopisany post przez xxmatixx

W dniu 18.07.2008 , o godzinie 20:30 został dopisany post przez xxmatixx

jakios mi to nie wychodzi albo nie umiem :frowning:

W dniu 18.07.2008 , o godzinie 20:32 został dopisany post przez xxmatixx

a jak zrobic tego screna a lapek to Acer Extensa 5220

W dniu 18.07.2008 , o godzinie 20:34 został dopisany post przez xxmatixx

Uff ale zamieszałem :frowning:

no zamieszałeś :stuck_out_tongue:

wejdź na http://www.vpx.pl tam naciśnij na przeglądaj, wyszukaj to zdjęcie, następnie wyślij zdjęcie i wtedy podaj jakiś link który tam wyskoczy :wink:

Ok dzienx dodam zdjęcie jak tylko będę w domu i w posiadaniu lapka bo go nie wziąłem na wyjazd. Jak tylko będę w domu to wystawie zdjęcie . nie kończcie tego postu.

W dniu 23.07.2008 , o godzinie 16:38 został dopisany post przez xxmatixx

http://www.f4a.eu/index.php?p=6511

to link do tej fotki

Możliwe że nie masz karty intel tylko atheros. Miałem podobny problem.

a gdzie znajdę sterowniki do tej płyty. A i czy to jest druga antena czy nadajnik ?? bo słyszałem ze coś takiego jest ?? Czy sterowniki będą na płycie dostarczonej przez producenta ??

Jeśli pod XP to Wireless_Atheros_XB63_v5.3.0.45_XP

Masz je na stronie acera.

ok sterowniki znalazłem i zainstalowałem ale nie mam zadnego programu jak miałem przedtem:( próbowałm tez zainstalowac cos takiego jak Acer Empowering Acer eNet Management i inne. wszystko brane ze strony producenta

W dniu 24.07.2008 , o godzinie 19:59 został dopisany post przez xxmatixx

i także nie działa wszystko zainstalowane i odpalam a tutaj jakies komunikaty :frowning:

jakie komunikaty?

jaka karta sieciowa?

jeśli nie wiesz to zrób tak:

to bardzo ważne, bez tego ci nie pomożemy :wink:

Na tych dwóch programach sie pojawia to co w linku

Acer.Empowering.Framework

Acer eSettings Management

http://www.f4a.eu/index.php?p=6714

Acer eNet Management-a tutaj sie pojawia to co w tym linku

http://www.f4a.eu/index.php?p=6716

Żeby zainstalować te aplikacje wymagany jest .NET Framework 1.1

Masz tutaj link: