ja mam taki mentlik w głowie:/ ja bym wolał stacjonarke ale musze laptopa bo bede wyjeżdzał na wakacje, no i szkołę wybrałem informatyczną.
A tak szczerze to polecacie laptop ACER czy ASUS ? cena do 2000zł to nie musi być jakieś cudo
ja mam taki mentlik w głowie:/ ja bym wolał stacjonarke ale musze laptopa bo bede wyjeżdzał na wakacje, no i szkołę wybrałem informatyczną.
A tak szczerze to polecacie laptop ACER czy ASUS ? cena do 2000zł to nie musi być jakieś cudo
po za tym wszystki acery mają karty dziekowe realtek hd z tego co wiem. U nich to zaczyna być chyba standard.
Heh, ja posiadam Aspire 5738Z (w domciu komp - laptop do pracy) - robię na nim “wszystko” - filmy, muza, jakieś gry, nie wspomnę o pracy Ms Office (też wszystko), dziennie chodzi bez przerwy po 10 godz. - praca. jedyne co z nim zrobiłem, to przesiadłem się z fabrycznie zainstalowanej nieszczęsnej Visty Home Premium i wskoczyłem na win 7 - powiem jedno - ŚMIGA JAK SZALONY NA 7-demce
Jeśli masz limit cenowy do ok 2k to możesz poszukać w Acerach, tam dostaniesz wydajniejsze podzespoły w tych cenach.
Witam.
W lutym tego roku kupiłem laptopa Acer model:5732 ZG.Zasugerowałem się przy za kupie dobrą ceną i dobrymi parametrami
jak na tej klasy sprzęt.Niestety już po dwóch miesiącach od zakupu ,sprzęt pojechał do serwisu ( duża wada ,że serwis jest w na ternie Czech ).Został wymieniony twardy dysk.Po paru dniach stwierdziłem następna usterkę .Komputer nie uruchamia się po zadaniu zadania “uruchom ponownie”.Nie zgodziłem się na ponowną naprawę ,tylko wypełniłem "Protokół Reklamacyjny " i określiłem moje żądania ,jako zwrot pieniędzy(oczywiście powołałem się na Ustawę o szczególnych warunkach sprzedaży z lipca 2002r. art.8.4).Nie ma sensu walczyć z firmą Acer ,ponieważ będą proponować naprawę sprzętu aż do skutku,taki mają zapis w warunkach gwarancji-trzeba zawsze przed zakupem żądać warunków gwarancji.komputer zakupiłem do pracy ,a nie do zabawy.Zatem częste przebywanie komputera w serwisie komplikuje moja pracę .Szczerze mówiąc nie polecam i nie chcę mieć do czynienia ze sprzętem tej firmy.Nie chcę “wieszać” na nich psów ,ale powinni sie zacząć trochę starać o jakość swoich produktów.Nie wiem czy ktoś miał podobne doświadczenia ?
i jaki ja mam teraz kupić? tak żebym był zadowolony z zakupu
ja o swoich doświadczeniach już napisąłem - są zupełnie odmienne (także te z serwisem)
ustawa o której wspominasz nie ma nic wspólnego z firmą Acer - więc proszę psów na nich nie wieszać, bo kompa nie kupiłeś od Acera, a od pośrednika, czyli ze sklepu i odbiorcą Twoich żadąń mogł być JEDYNIE sprzedawca, natomiast jesli chodzi o gwarancję od producenta, to normalne jest że będą naprawiać sprzęt do momentu, do którego będzie się to bardziej opłacało, gdy zepsuje się coś poważnego - to wymienią na całkowicie nowy model.
Musisz się zdecydować. Na czym Ci zależy? Jak to ma być podstawowy komp do pracy, możliwie trwały i niezawodny - Acera możesz sobie odpuścić. W innym przypadku w cenie przeciętnego notebooka dobrej marki możesz dorwać lepiej wyposażonego Acera.
Jeszcze jedno, nie sugeruj się tak do końca opiniami o szybkich naprawach gwarancyjnych. Potrafią mieć spory “rozrzut czasowy”. Mój rekord u tego producenta to pół roku w serwisie …
równie dobrze może być taki rozrzut u toshiby, HP czy Asusa wszystko zależy czy mają na stanie daną część itd…
Twój rekord to brak znajomości praw konsumenta, jak byś wiedział jakie zobowiązania ma producent wobec Ciebie to w tym czasie miał byś ze 3 funkiel nówki laptopy
Wszystko zależy od modelu, nie skusił bym się na serię E Machine, czy netboków Acer One (to faktycznie kiepskie serie). Ale Travelmate, większość z wyższej półki serii Aspire, czy też Extensa to produkty naprawdę warte zastanowienia przy korzystnym stosunku Cena/Jakość/Wydajność
witam chcę kupić Acer AIO Z5763, ale nie wiem czy warto, mial ktoś może styczność z tym sprzętem???