Witam,
Mam problem, bo nie mogę w ogóle połączyć się z siecią Ad-Hoc. Połączenie tworzę na laptopie Toshiba z systemem Windows 7 HP 64-bit. Android w wersjach 2.1 i 2.2 (od pcfighter) nie pokazuje w ogóle, że jest sieć (o dziwo aplikacja Wifi Manager wykrywa sieć, ale wywala komunikat o braku wsparcia dla Ad-hoc). Sytuacja wygląda nieco inaczej (lepiej) w wypadku systemu Android 2.3.5 (CM7 od Mr M…). Sieć Ad-hoc wykrywa, ale nie umie się połączyć (po pobieraniu adresu IP pojawia się komunikat “Rozłączony” i próbuje ponownie się połączyć). Uruchomiłem też program Connectify. Utworzyłem Access Pointa (który de facto jest przez Win wykrywany jako sieć Ad-hoc) i połączyłem się z nim w telefonie (sic!). Radość prysła, gdy okazało się, że nie ma w ogóle internetu (pomimo właściwej konfiguracji).
Wiem, że to jest wina Androida za taki stan rzeczy, ale czy może ktoś mi pomóc się z tym uporać? Chodzi mi by była takowa sieć wykrywana przez Androida 2.1 lub 2.2.2 (od pcfighter’a). Szukałem też w necie różne wskazówki, ale każdy sposób powodował pojawienie się błędu itp.
Pomoże ktoś bliźniemu swemu?