Witam!
Szukam jakiegoś sprzętu który pozwalałby mi na odtwarzanie muzyki z telefonu w samochodzie. Kupić planuję na AlieExpress lub Gearbest. Aktualnie dwa produkty mnie zaciekawiły
Pierwsze to transmiter - strumieniujesz muzykę przez BT do Roidmi, a następnie wyszukujesz go na falach radiowych. Podobno działa to całkiem dobrze i ma przyzwoite opinie.
Drugie to urządzenie o które pytasz w temacie, czyli adapter BT do Jack, czyli złącze Aux w aucie.
Właśnie kurcze nie mam USB w radyjku, starszy model, tylko AUX. Ale opcja fajna.
Dziękuję za opinię, zdecydowałem się na BlitzWolfa Bluetooth. Teraz tylko miesiąc czekania i będzie można potestować
Szkoda, że nie ma Aptx ani AAC. Kiedyś kupiłem taniego dongla zasilanego z USB, jakość była niestety tragiczna. Raz, że fatalny DAC, a dwa, że kodek tylko SBC. No i słychać było różnicę z kablem.
Teraz wróciłem do tematu bo dostałem zestaw słuchawkowy na BT od Sony razem z telefonem - i jakość jest rewelacyjna, nie do porównania. Niestety nie sprawdza się tak jak bym chciał, bo nie wyłącza się razem ze zgaszeniem silnika, tylko działa dalej na baterii. Dlatego zamówiłem z Ali takie cudo: