Witam!
posiadam radeon hd 6970 od power color wersja 2 wentylatorowa, mam kabel hdmi jednak w tej karcie nie ma takiego złącza, jaki muszę dokupić adapter? nie powinien byc od razu podłączony?
Witam!
posiadam radeon hd 6970 od power color wersja 2 wentylatorowa, mam kabel hdmi jednak w tej karcie nie ma takiego złącza, jaki muszę dokupić adapter? nie powinien byc od razu podłączony?
Hmm, na oficjalnej stronie producenta i każdej stronie w internecie pisze, że karta posiada takowe wejście.
Może masz inny kabel albo próbujesz odwrotnie go wsadzić (“pokombinuj” trochę).
Jeśli ci się nie uda wyślij zdjęcie wejść karty (tyłu) i końcówki kabla.
Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.
Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.
jednak piszę HDMI > adapter.
– Dodane 27.08.2013 (Wt) 21:38 –
ogólnie to chiałbym podłączyć do tej karty telewizor Sharp AQUOS i zależy mi na tym żeby wszystko grało (dźwięk też)
czy wystarczy jak dokupie adapter do tego kabla na DVI ?
Tu masz adapter: http://allegro.pl/adapter-przejsciowka- … 34968.html
Ale coś mi się nie chce wierzyć, że twoja karta nie ma HDMI - to jest standard w kartach graficznych od dobrych pięciu lat (jeszcze w wesji Dual Cooler).
Co do Twojego pytania - DVI przesyła tylko obraz, więc nie prześlesz nim dźwięku, nawet adapter tego nie zmieni (jedynie wejście HDMI).
Rozumiem, to jak moge sobie poradzic z dzwiekiem? Bo filmy czy uzytkowanie do gier bez dzwieku to kiepski pomysl… hm, niestety karta nie posiada takiego wejscia(chyba ze sie myle, moze ktos to sprawdzic ? Bobpatrzylem na stronie te karty ale innych producentow tylko znajduje…
trochę to dziwne, bo wg specyfikacji na str powercolor k.graficzna ma wyjście hdmi (wg zdjęć: pod kratką wentylacyjną, między dvi a dwoma displayport). co do dźwięku to przy kablu hdmi nie powinno być z tym problemu (ew. trzeba przestawić urządzenie audio w panelu starowania z k.dźwiękowej na k.dźwiękową wbudowaną w k.graficzną). w innym wypadku przesłanie sygnału zależy od wejść audio w tv (i ew. wyjść w k.dźwiękowej): 1. kablem 2 x jack; 2. kablem jack + 2 x rca (chinch); 3. kablem cyfrowym (optyczny lub ‘normalny’ rca) jeśli karta dźwiękowa i tv mają wyjścia/wejścia cyfrowe.
To, że karta ma HDMI to pewne, więc albo masz zły kabel/źle go wsadzasz (do złego wejścia). Jeśli dalej sobie nie radzisz zrób zdjęcia karty i kabla.
– Dodane 28.08.2013 (Śr) 14:35 –