Karmelkowy Koliberek, Firefox 3.5.8, próba pobrania tego dodatku skutkuje takim komunikatem:
Za każdym razem? Czy tylko raz próbowałeś?
Ubuntu zainstalowałem jakieś 10 dni temu, za pierwszym razem ten dodatek się zainstalował, ale nie działal. Odinstalowałem go i próbuję od trzech dni (próbowałem wiele, wiele razy) ponownie zainstalować, z w/w skutkiem.
wywal wszystko co masz w /home/nazwa_użytkownika/.mozilla i spróbuj jeszcze raz. Ostrzegam że usunie Ci ten ruch wszystkie zakładki, ale po 10 dniach to pewnie zbyt wielu to ich nie masz. Ewentualnie doinstaluj dodatek Xmarks.
Spox5 , jejuś, jeżeli pozostały jakie pozostałości z tego rozszerzenia, w postaci plików, które nie zostają (z Bóg wie jakich powodów) nadpisane, nie ma sensu usuwać całego katalogu mozilli, tracąc tym samym wszelkie ustawienia Firefoksa. Wpierw należy wyczyścić katalog z samego rozszerzenia, a jeśli to nie poskutkuje, spróbować z całym katalogiem.
Le_mar , wejdź do katalogu ~/.mozilla, a następnie do katalogu profilu Firefoksa i usuń z niego katalog: adblockplus oraz extensions/{d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d}.
Pozdrawiam.
Zainstalowalem przez Centrum Oprogramowania Ubuntu.
Potem zaktualizowalem Forefox do wersji 3.6 i… jest niekompatybilny z tą wersją. :?
edit:
Już w porządku, odinstalowalem “stary” addblock i już przez Forefoxa pobralem nowy.
AdBlocka jak i wiele innych dodatków można też zainstalować z repozytoriów Ubuntu:
sudo apt-get install adblock-plus
To tak na przyszłość, może się przydać kiedyś
Pozdrawiam!
Dzięki
W opcjach->szyfrowaniu-> ogladaj certyfikaty odszukaj: Startcom edytuj i zaznacz tam wszystkie “ptaszki”
następnym razem już się błąd nie pojawi.