Witam!
O co chodzi? Dlaczego AdGuard przestał blokować reklamy na Dobrychprogramach? WP coś zmieniło w kodzie strony? Sprawdźcie, czy Wam też nie działa. Z góry dzięki
Mogło coś się zmienić w kodzie strony i AdGuard Team rękami AdamWr/F4z nie dokonał aktualizacji.
Dodatkowo trzeba pamiętać że WP robi wyścig „zbrojeń” by wracały reklamy lub plansze „reklamy to nasza pasja” (np. Money.pl czy wiadomości.wp.pl).
Z poziomu uBlock Origin to mamy zezwolenie autora na olewanie problemu reklam i niby teraz ktoś dzierga filtry średniej jakości (chyba jakiś Niemiec).
Możliwe, że plansze anty-adblock już nie wykrywają angielskiego EasyList a regionalne:
- EasyList Polish (wznowione chyba w 2018)
- filtry reklamowe MajkiIT (tworzone z racji pustki jaka powstała w okolicach 2012)
Czyli co, koniec z blokowaniem reklam na DP przy użyciu AdGuard’a?
Może być lekkie opóźnienie, że dopiero w środę znikną na jakieś 3 tygodnie.
Niewykluczone, że WP będzie nagle analizować wszystkie filtry wklejane do AdGuard Base.
Najgorzej jak już tylko reguły replace będą skuteczne (dodatek dla Edge/Chrome ich nie wspiera).
Specjalnie uruchomiłem i sprawdziłem na DP. AdGuard normalnie działa.
Masz wyłączony AdGuard na tej stronie to co ci ma blokować
Raczej jakiś algorytm dezaktywował, bo brak przełącznika blokuj.
Może wirus jakiś
@krystian3w dlatego właśnie należy deaktywować odpalanie z automatu zewnętrznych skryptów w przeglądarce.
Albo na sztywno dodać odpowiednie reguły (negujące) do ADG
A brakujące funkcjonalności napiszesz ręcznie czystszym kodem JS…
@krystian3w Wołaj użytkownika któremu odpisujesz…
Co do brakujących funkcjonalności: kiedyś nie było js
i takie strony były najbezpieczniejsze; poza tym to nigdy nie powinno się odpalać js
bez weryfikacji co w danym skrypcie siedzi - za dużo bad actors.
Adblocker Ultimate Jaki wybrać dodatek blokujący reklamy do przeglądarki – najlepsze | ToTemat już nie zobaczysz nigdzie reklam. On wycina nawet reklamy strumieniowe. Choć czasami przesadnia ilość blokowania reklam też nie jest dobra bo z czegoś muszą żyć te serwisy.
Po prostu nie wchodź na stronę, są lepsze serwisy z newsami.
A tak na serio, koniecznie musi być AdGuard? Ublock Origin najlepszy i blokuje ten cały syf z WP.
Przestań wciąż spamować reklamą tej beznadziejnej strony.
Jutro zrobię SS z ustawień.
U mnie bez zmian, reklam nie widać.
Co masz za przeglądarkę?
Edge i Chrome. Jednej używam na Win11, a drugiej na Kubuntu
Chrome na win10 - widzę tylko dziury po reklamach.
Ja mam win11