Adobe Application Manager nie działa z poziomu Pulpitu

Posiadam program Adobe Photoshop CS6 (oczywiście oryginalny) i przy jakichś pierwszych uaktualnieniach na Pulpicie utworzył mi się skrót do aplikacji Adobe Application Manager. Jednak kiedy klikam ten skrót to tak jakby ta aplikacja się chciała zaktualizować i wyskakuje jakiś błąd. Natomiast z poziomu Photoshopa wszystko otwiera się normalnie. Czy to jest spowodowane powstaniem tego Creative Cloud? Bo to chyba zastępuje aktualnie Adobe Application Manager.

Masz w programy start. Sprawdź, czy z niego Ci się adobe aplication menager, czy tam tego creative, prawidłowo uruchamia. Jeśli tak, to z pulpitu usuń wadliwy skrót i z prawokliku wybierz, i przypnij do menu start. Potem uchwyć go myszą i przeciągnij na pulpit ten program. Ja tak przeciągnąłem parę programów nawet na pasek szybkiego uruchamiania.

Z menu Start też nie działa. Chyba spróbuję przeinstalować Photoshopa - o ile ta aplikacja odinstaluje się razem z nim.

Czekaj. Może to coś z błędną ścieżką. Wejdź w C, program files, czy programyx86 w zależności od systemu, znajdź folder z ta aplikacją. Otwórz i najedź myszą na adobe aplication czy tego clouda i znajdź plik z nazwą aplikacji .exe. Czy normalnie się otworzy? Czy otworzy jako administrator? Przynajmniej powinno. Jeśli nie, to trzeba będzie przeinstalować photoshopa z całym dobrodziejstwem. Jeśli tak, to przypnij do menu start.

To w ogóle nie ma swojego folderu… Jest tylko folder od Creative Cloud, ale on jest pusty. Reinstalacja nic nie dała, jest to samo. I ta aplikacja się instaluje przy pierwszych uaktualnieniach. Niby można ją odznaczyć, ale niech już sobie będzie. W sumie mi to niepotrzebne, tylko byłem ciekawy czemu nie działa. Ale tak jak przypuszczam - pewnie przez te zmiany, że teraz Photoshop nie będzie wychodził w wersjach pudełkowych, porobili te chmury, coś się pozmieniało i stara aplikacja już nie działa, a się instaluje.

O ile masz odznaczone w opcjach folderów, ukrywanie chronionych i rozszerzeń, potem zaznaczone pokazywanie ukrytych plików i folderów?

Jak się instaluje, to musi być. Użyj wyszukiwarki. Może się okazać, że puste foldery są jednak pełne.

Klikając na ikonę na pulpicie, z PPM wybierz - Otwórz lokalizację pliku, bo również on może być wśród folderów photoshopa.