Witam,
kupiłem prywatnie Adobe Photoshop Elements. W licencji jest taki zapis:
2.1 Zastosowanie do celów ogólnych. Użytkownik ma prawo zainstalować i użytkować jedną kopię Oprogramowania na kompatybilnych Komputerach Użytkownika, których liczba nie może przekroczyć Dozwolonej Liczby Komputerów.
…
2.4 Użytkowane Oprogramowania na Komputerach przenośnych i domowych. Z zastrzeżeniem ważnych ograniczeń określonych w Artykule 2.5 poniżej, główny użytkownik Komputera z zainstalowanym Oprogramowaniem (“Główny Użytkownik”) może zainstalować dodatkowy egzemplarz Oprogramowania do swojego wyłącznego użytku na Komputerze przenośnym lub na Komputerze w swoim domu, pod warunkiem że Oprogramowanie zainstalowane na Komputerze przenośnym lub domowym nie będzie wykorzystywane w tym same czasie co Oprogramowanie zainstalowane na Komputerze głównym. Użytkownik może zostać poproszony o skontaktowanie się z Adobe w celu sporządzenia drugiej kopii.
2.5 Ograniczenia Ubocznego Korzystania z Oprogramowania przez Licencjobiorców Hurtowych. Jeżeli Oprogramowanie zostało otrzymane w ramach programu licencji hurtowej Adobe (aktualnie zwanego Adobe Open Options) przez dowolnego licencjobiorcę innego niż edukacyjny licencjobiorca hurtowy, druga kopia Oprogramowania sporządzona na podstawie Artykułu 2.4 może być wykorzystywana jedynie na rzecz i w związku z działalnością takiego licencjobiorcy hurtowego. Więcej informacji na temat ubocznego korzystania z Oprogramowania przez licencjobiorców hurtowych można znaleźć na naszej stronie internetowej http://www.adobe.com/ceea/aboutadobe/openoptions .
I teraz mam pytanie, czy instalując sobie PSE na komputerze stacjonarnym mogę jednocześnie zainstalować kopię na swoim laptopie (oczywiście pod warunkiem używania jednej wersji w danej chwili)?