Czy jest możliwość takiego ustawienia programu aby od razu po uruchomieniu programu był on w trybie z ukrytymi paskami narzędziowymi? Czyli żeby okno wyglądało jak poniżej.
Otwierasz Acrobatem jakiegoś PDF-a (z otwartymi paskami narzędziowymi), dajesz skrót klawiszowy Ctrl+K, przechodzisz do pierwszej zakładki Dokumenty, po prawej stronie zaznaczasz opcję “Zapamiętaj bieżący stan panelu narzędzi”, dajesz OK, potem ukrywasz pasek narzędzi (duży i potem ten skrót do niego na dole). Zamykasz program i GOTOWE.
Tą opcję “Zapamiętaj bieżący stan panelu narzędzi” zaznaczałem i działa żeby pozbyć tego panelu z prawej strony na którym jest “Eksportuj plik PDF”, “Utwórz plik PDF” itd.
Po odznaczeniu “Zapamiętaj bieżący stan panelu narzędzi” schowaniu wszystkich pasków narzędziowych(jak na zrzucie ekranu) przez kliknięcie PPM na pasku narzędziowym np na rączce i wybraniu “Ukryj paski narzędziowe” F8 i zmów zaznaczeniu “Zapamiętaj bieżący stan panelu narzędzi” oraz po wyłączeniu i uruchomieniu programu paski narzędzi znów się pojawiają.
Robiłem tak dziesiątki razy, jak na załączonym filmiku i zawsze działało.
Adobe Acrobat Reader.zip (2,3 MB)
A jak chcesz ukryć dodatkowe paski, to podobno wymaga to edycji jakiegoś pliku XML (nie robię tego, takie coś mi wystarcza).
No właśnie chodzi o ukrycie paska Narzędzi “Strona główna, Narzędzia, Dokument” - całego tego paska. Wiadomo nie jest to sprawa życia i śmierci ale lepiej się przegląda pojedyncze A4 dokumentu gdy rozciągnie się on w pionie więcej o ten ukryty pasek