Witam
Na stronie internetowej zalecano aby wypełnić interaktywny formularz. Zgodnie ze wskazówkami zainstalowałem program Adobe Reader 9.4.0 PL i wypełniłem formularz poprzez przeglądarkę (Firefox). Nie mam drukarki, więc pobrałem plik formularza jako *.PDF (oznaczony jako zabezpieczony “secured”, ale z możliwością wydruku), a następnie chciałem wydrukować na innym komputerze. Na nim nie ma programu Adobe Reader, tylko jest Foxit PDF Reader. Niestety otwiera się plik, ale z treścią “Please wait… Upgdrade to Adobe Reader”. Oznacza to, że nowy plik formularza jest niekompatybilny z wersją Foxit PDF Reader.
Próbowałem więc zrobić na własnym laptopie wirtualny wydruk za pomocą PDF Creator oraz Bullizip, ale bez powodzenia. Pierwszy tworzy pusty dokument *.PDF. Drugi pokazuje błąd (“Próbujesz wydrukować dokument chroniony. Nie jest to dozwolone”) i wstrzymuje “wydruk” do PDF.
Moje pytanie brzmi jak otworzyć plik formularza abym mógł go odczytać i wydrukować?
Wykluczam instalowanie na tym komputerze dodatkowych programów jak Adobe Reader. Mogę natomiast na na własnym laptopie zainstalować inne oprogramowanie typu drukarki wirtualne itp.
Pozdrawiam