Jakieś 3 miesiące temu zdarzyło się że zalogowałem się na konto Adsense w szkole sprawdzić przychody, a nastepnie mój znajomy (specjalnie to zrobił) kliknoł w reklamę. Niestety to nie rozumny człowiek, efektem tego nic nie było, nic na maila mi nie przyszło ani w panelu nie widze abym dostał “coś be” mam na myśli bana, także chyba juz mi to nie grozi? Boje sie troche bo fajnie mi to idzie i miło patrzeć jak się same pieniądze (no małe ale zawsze…) robią…
kliknąłem też raz na samym początku kiedy sie zarejestrowałem, hm, tak gdzieś w lipcu.
Czy jeżeli do tej pory nie zwracali mi uwagi, to jeżeli ta sytuacja sie nie powtórzy, to nie mam sie czego bać?
Wszedłem w nawyk, że codziennie zaglądam na swoje strony i przeglądam tam wyniki odwiedzin, a potem codziennie loguje się kilka razy na konto Adsense, czy coś przeszkadza w tym, że dość często tam zaglądam?
Ja zostałem oszukany przez AdSense, NIGDY nie kliknąłem w swoje reklamy, one po prostu były na mojej stronie (nie było tam żadnych nieodpowiednich treści).
Po okresie 1,5 roku uzbierałem 99 dolarów, pomyślałem super, jeszcze dolar i wypłacę, jakie to miałem zdziwinie na twarzy gdy po tygodniu przyszedł e-mail stwierdzający, że moja strona stanowi zagrożenie dla reklamodawców.
Generalnie -> straciłem 99 dolarów (lub już więcej), nie da się tego odwołać, Google nie odpisuje, nie odpowiada nawet na telefon.
Także uważaj z nimi, ja się na nich przejechałem. I powtarzam jeszcze raz, nigdy nie złamałem regulaminu dotyczącego kliknięć czy treści na stronie.