Ostatnio zaciekawiło mnie zagadnienie Aero w XP, zaimpletowanego identycznie jak w Windows Vista kiedyś widziałem jakiś filmik na Youtube jak ktoś uruchomił tą powłokę i moje pytanie czy ktoś zna stronę na której jest opisany proces intenplacji powłoki Areo, jak ktoś wie jak to zrobić lub coś słyszał o tym proszę pisać, zachęcam do wypowiedzi administratorów i redaktorów całego serwisu oraz innych forumowiczów
Złączono Posta: 12.07.2007 (Czw) 8:20
A jeszcze jedno nieintersują mnie programy typu Vista Transformator pack
Probowalem, jednakze starszej wersji (dzialala naprawde nie zle), natomiast ta w obecnej chwili nie sprawuje sie u mnie zbyt dobrze.
Tu jest link, jest sporo screenow, u mnie wyglada to tak samo, jednakze jak pisalem ta wersja u mnie nie dziala jak powinna, ale zawsze mozesz sprobowac, nawet nie trzeba tego instalowac
burn ściągam plik od ciebie tylko to mi się udaje zassać przez komórkę, wieczorkiem sprawdzę Pozatym to niedługo niebędzie poco instalować Visty Aero, WMC, system plików WinFS, no i DirectX10 poco wydali ją w ogóle (Vistę) Big THX dla wszystkich
Aero Glass to w zasadzie same efekty przezroczystości, przejść itp. reszta to tak jak kiedyś shell32.dll (od powłoka, skorupa, muszelka) i explorer.exe tutaj jest tylko “dodatkowo” dwm.exe który przy włączonym Aero wcina ~20MB a przy wyłączonym się nie wyłącza (dlatego warto wyłączyć samemu przez WIN LOGO+R -> services.exe)
Co do wciskania tego na XP, to podejrzewam, że zajęłoby to strasznie dużo czasu, i trzeba by przerzucić do XPeka tyle rzeczy z Visty, na tyle różnych sposobów, że mogło by być jeszcze wolniej niż na Viście
A co do tzw. tuningowania tu masz forumowy poradnik How To (Yo :P)
Wiem że nieda się pełnego aero uruchomić na XP ale jak da się DirectX 10 to może i to jak zaintemplujemy z Visty system themów (bo jest całkiem inny) no ale to już będzie nielegalne.