Aero2 z 4G

Witam
Posiada ktoś może pakiet na aero2 ?
Bo mam problem z wolna prędkością .

Co prawda modem jest chiński ale na telefonie też jest wolna prędkością załączam screen

Ustawione mam jak na screenie.
Jeżeli na telefonie włączę 5G prędkość jest super ale przy 4G jest max 16mb/s .
Pisałem do aero ale tłumaczą się że z nadajnikiem jest wszystko ok .
Dlatego szukam pomocy
Może coś inaczej ustawić ?

Jaka lokalizacja?

Głogów
67-200

Sprawdzali i że niby powinno działać, ale nie działa prawidłowo

Ściągnij appkę:

I sprawdź na jakich nadajnikach lata po 5G i oddzielnie na LTE. Podaj też bardziej dokładną lokalizację (jakieś skrzyżowanie lub najbliższą ulicę). Wtedy będzie można stwierdzić czy winowajcą jest telefon (np jeśli nie obsługuje częstotliwości z BTSa) czy samo Aero2.

Głogów
Sienkiewicza 2

Mój modem obsługuje LTE900 i LTE1800

Nadajnik mam 700m od siebie

No nie do końca XD Ogólnie jesteś otoczony kilkoma nadajnikami. Najbliższy nadajnik, ten 700m dalej, nie obsługuje 5G. Najbliższe 5G według btsearch masz na ul Piotra Skargi, w drugą stronę.

Czarna pozycja to Twoja lokacja, czerwone to 5G, niebieskie to samo LTE. Sprawdziłbym się jeszcze na próbę bliżej tego nadajnika na Piotra Skargi i w samym modemie i w telefonie (Net Monsterem).
Zresztą, ja bardzo podobną sytuację mam u siebie. Też mam problemy z transferami ale tylko w godzinach największego ruchu sieciowego i w jednym konkretnym miejscu (lokalizacja względem nadajników zbliżona do Twojej, też mniej po środku) tyle że 5G mi cały czas hula.
Prawdopodobnie nic z tym nie zrobisz poza ew zmianą operatora.

Modem odbiera tylko w LTE i jest słabo jak pisałem wcześniej na telefonie tak samo . Dopiero jak włączę w telefonie 5G to prędkość rośnie do 120mb/s

Jutro sprawdzę w innej lokalizacji
Chociaż oglądałem na YT jak jeden pan też kupił pakiet premium i prędkość miał max 5mb/s .

Więc nie wiem czy to nie leży po winie dostawcy . Chociaż dziwnie bo aero działa na nadajnikach plusa

A możesz polecić jakiegoś innego operatora ?

Chodzi też o cenę bo internet ma być tylko do samochodu :grin: