Przeglądałem ofertę aero2 i zobaczyłem, że mają “pakiet testowy” na 30 dni 30 GB. Przy akceptacji pakietu trzeba zaznajomić się z regulaminem aero2, regulaminem pakietu testowego i cennikiem. Po przejrzeniu trzech dokumentów wychodzi masło maślane. Z jednego dokumentu wynika, że jest to darmowy pakiet z drugiego zaś wynika aby zaznajomić się z cennikiem i w razie czego wypowiedzieć umowę do 14 dni.
Korzystał ktoś z tego pakietu? Bo szczerze to mi się już odechciewa wchodzić w niego. Bo skoro darmowy to po co mam się zaznajamiać z cennikiem czy drukiem do odstąpienia od umowy. Zapala mi się kontrolka czy po tym pakiecie darmowym nie trzeba wysyłać jakieś rezygnacji w przeciwnym razie będą naliczać pakiety. Chcę tylko przetestować Internet jak będzie działał a czytania więcej jak przy kupnie domu.
Standardowa procedura obstawiam: wejdź do gry, podpisz umowę z 14 dniami free, jak nie wypowiesz, to kasujemy od 15 dnia wedle cennika.
Też tak myślę, bo strasznie to zagmatwane jest. Tutaj jest regulamin https://aero2.pl/userdata/pdf/Regulamin_Pakiet_Testowy_LTE.pdf z tym, że nic nie pisze co po 30 dniach się dzieje, czy naliczają 2 pakiet już płatny, czy trzeba wypowiedzieć umowę.
A korzystasz z Bezpłatnego Dostępu?
Korzystałem awaryjnie. Chcę teraz zobaczyć jak to działa, bo z obecnego neta mobilnego pogorszyły się osiągi.
No to możesz sobie JEDEN raz odpalić pakiet testowy. Pakiety się same nie odnawiają. Te płatne zaczynają działać dopiero po tym, kiedy je opłacisz.
Jezeli dobrze kojarze w aero masz bezplaty internet ale sprzedaje tez dodatkowo za kasę bez ograniczeń prędkości pakiety. Ten startowy to jest 30gb pewnie ten bez ograniczeń na próbę pewnie w promocyjnej cenie. Masz tam do wyboru darmowy i płatny jak wolisz.
Ja tam słyszałem że mają aż 3 lejki i cofnięcia ich za 5 złotych.
Po co w takim razie zapoznawać się z dwoma regulaminami, cennikiem, wzorem wypowiedzenia i w ogóle zawierać jakąś umowę? Z pakietu nie skorzysta się od tak. Aby go uruchomić trzeba być podłączonym do sieci poprzez kartę aero2. Gdy jesteśmy zalogowani podajemy pesel/serię dowodu i e-mail. Wg. mnie to trochę za dużo zachodu jak na jakiś marny pakiet testowy na 30 dni - musi być, haczyk.
poza tym…
“Abonent, który skorzysta z Promocji i spełni warunki opisane w Regulaminie Promocji, w
szczególności w par. 2 ust. 2 otrzyma bezpłatnie jeden Pakiet Danych o parametrach określonych
w ust. 3 i w drodze Aktywacji zawrze drogą elektroniczną Umowę na podstawie której Operator
będzie świadczył na rzecz Abonenta Usługę PAKIETY AERO/ Usługę NOWE PAKIETY AERO, w
zależności od wybranej przez Abonenta taryfy. Usługa PAKIETY AERO świadczona jest zgodnie z
Regulaminem świadczenia przez Aero 2 Sp. z o.o. promocyjnej telekomunikacyjnej
przedpłaconej Usługi PAKIETY AERO (oferta promocyjna), zwanym dalej
„Regulaminem” oraz Cennikiem promocyjnej telekomunikacyjnej przedpłaconej Usługi PAKIETY
AERO oraz Usług dodatkowych lub Cennikiem promocyjnej telekomunikacyjnej przedpłaconej
Usługi NOWE PAKIETY AERO oraz Usług dodatkowych zwanym dalej „Cennikiem". Aktywując
Pakiet Danych Abonent zobowiązuje się do przestrzegania warunków określonych w
Regulaminie i Cenniku"
po co w regulaminie testowym promocji pisze o płatnych pakietach jak mnie interesuje “darmowy testowy pakiet na 30 dni”? Jeżeli pakiet testowy spełni moje oczekiwania to się zainteresuję oferta płatną.
To tak samo jak mam się zapoznać z cennikiem ale w jakim celu? Chcę pakiet testowy na 30 dni 30 GB to po co mydlą oczy jakimś cennikiem w którym jest tylko 6 pozycji (ceny pakietów, aktywacja faktury papierowej 200 zł, opłata za wydanie duplikatu karty sim - 35 zł, eko faktura - 0 zł).
dodatkowo…
“Skorzystanie z Promocji nie wiąże się dla Abonenta z koniecznością żadnych dodatkowych opłat,
ale Abonent zobowiązany jest do zapłaty za ewentualne inne zamówione usługi świadczone
przez Operatora w okresie obowiązywania Umowy, zgodnie z Regulaminem i Cennikiem.”
Nigdzie nie pisze na ile owa umowa jest zawierana czy umowa to okres 30 dni czy po 30 dniach przechodzimy na pakiety płatne wymienione w cenniku. Mogli to prościej przedstawić a nie tworzyć “masła maślanego pochodzenia masłowego z Mysłowic :)”.
Kurde, jesteś chyba jedynym znanym mi userem, który czyta regulaminy
ps. Ja niestety nie widzę w swoim aero2 pakietu testowego bo kilka lat temu go wykorzystałem
Mam Aero2 i jako zwykły internet bez pakietów do oglądania stron starcza. Chociaż to trochę żenujące, że jako projekt darmowego internetu dla Polski od kilku lat za darmo oferują tak niskie prędkości. Standardem powinno być chociaż te 5 Mbps…
Wiedzieli co robią. Gdyby było 5Mbit, usługa momentalnie zostałaby zarżnięta przez youtube zombie, a może i innych cwaniaków i kombinatorów.
Pewnie jakieś kwestie prawne z tym regulaminem. Pakiet testowy to 30 GB na 30 dni i jak Ci się skończy, to albo przechodzisz na BDI albo sobie wykupujesz kolejne pakiety, który tam chcesz.