Witam, jak zmusić, aby AIMP zaczął odtwarzać następny utwór zanim skończy się obecny ? Powiedzmy tak pierwsze/ostatnie 15s miksował ze sobą, aby nie było przerw między utworami.
Jest taka opcja w programie. W Ustawieniach. Kiedyś używałem Aimp to mi ta opcja też była potrzebna. Jest, szukaj.
Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.
W aimpie jest sporo takich mankementów…
Wejdź w ustawienia i następnie
1)Odtwarzanie --> Opcje Trasformacji —> Menedźer efektów
Odznacz wszysystko następnie przejdź do 4 zakładki Opcje miksowania i odznacz ręczna utworów oraz automatyczna zmiana utworów
Ten 1 zabieg rozwiąze twój problem następne są te które nadal mnie irytowały
Wyłączenie systemu rankingowania utworów bo wkurzają mnie te gwiazdki
2)Odtwarzacz —> Audioteka odznaczam wszystko co związane z oceną
następnie Lista odtwarzania ----> Wygląd / Ustawienia układu
wszystko odznaczam oprócz numer ścieżki oraz czas trwania
Po tym zabiegu playlista będzie wyglądają schludniej i więcej nazw utworów sie zmieści bez tych dodatkowych zbędnych informacji.
Wygląd - wkurzający pasek który wywala na pulpit gdy leci kolejny utwór
3)Wtyczki —> Pasek informacji i odznaczamy Pokazuj informacje o …
Mam spro różnych rodzajów/gatunków muzycznych, a dokładnie playlist i jak skończy grać ostatni utwór to chce aby aimp grał na nowo tą playliste
4)Odtwarzacz----> Automatyzacja / Na końcu listy odtwarzania i tu zmień na powtórz listę odtwarzania
Niektórym i może sie podoba mini player ale ja wole tradycyjnie mieć otwartego playera a jak chce zminimalizować to nie do mini playera tylko do paska dlatego też:
5)System ----> Obszar powiadomień i tu odznacz pokaż mini odtwarzacz oraz odznacz minimalizuj do obszaru powiadomień
Stylizowanie playlisty kiedyś było ok potem to zmienili na kiczowaty wygląd ale od roku jest znów ok ale napisze tą informacje na wypadek jak by znowu zmienili
6a)Lista odtwarzania —> Sortuj wg szablonu i tutaj ustawiamy jak ma wyglądać wyświetlanie nazwy utworów w playliście jak klikniesz na wykrzyknik to pokaże ci legende
Ogólnie lubię domyślne jak za czasów Winamp czyli Artysta - Nazwa utworu szablon to : %Artist - %Title
6b)Interfejs —> Przewijana linia Tutaj jak powyżej będzie pokazywać informacje o aktualnie granym utworze domyślne jest ok ale jednak ja troche zmieniłem wygląd można po eksperymentować samemu
tak wygląda obecnie domyślny schemat: .:: %Duration :: %Artist - %Title :: %FileFormat :: %SampleRate, %BitRate, %FileSize ::.
Jeszcze 7 Opcja aleto opcjonalna bo dotycząca skórki ale to już własne widzimisię…
Polecane skórki jakie używam to MMD3 i tu zmieniam na kolor zielony i w tym przycisku “C” zmienaim dodakowo kolor obramowania zwenętrznego playera oraz wenętrznego aby spaswała mi kolorystyka pod moją zieloną tapete z lasem i motywem systemu:)
Inne skórki warte polecenia jeszce to A4 v1.2.1, FLATDARK, GillyGlossy
A czemu odpisujesz do mnie na moją wypowiedź? Ja tylko pokazałem jak zrobić to, o co pytał autor tematu.
Tak poza tematem, mnie nie interesują inne opcje i skórki, które podajesz, więc napisz to w odniesieniu do autora a nie do mnie (z góry dzięki).