Ajax Shoutbox zainstalowany ale


(Karas Lublin) #1

niedziała.

Zainstalowałem Ajax Shoutbox 1.1.1 zgodnie z instrukcją ale niestety nie ma go na głównej stronie. Przeładowałem styl, cache też wyczyściłem i nic, oczywiście w PA jest nowa zakładka .MODY z Shoutem.

Co mam zrobić pliki stylu zmieniałem?

http://www.adres.yoyo.pl/ajax.php wyświetla:

Podany plik XML nie zawiera żadnych informacji o stylach z nim związanych. Poniżej wyświetlone jest drzewo dokumentu.

Znajomy też próbował instalować wersję 1.1.0 na innym forum i to samo czyli jest ale go nie widać :confused:


(Pavobe Reg) #2

Czy aby NA PEWNO edytowałeś pliki szablonu?


(Karas Lublin) #3

napiszę po kolei co robiłem:

Copy: root/styles/subsilver2/template/shout_body.html

To: styles/subsilver2/template/shout_body.html

Open: styles/subsilver2/template/editor.js

Find

for (sel_start = 0; range_all.compareEndPoints('StartToStart', range) < 0; sel_start++)

Add before

try

{

Find

// we ignore the end value for IE, this is already dirty enough and we don't need it

      caretPos.start = txtarea.sel_start;

      caretPos.end = txtarea.sel_start;

Add after

}

catch(e)

{

}

Open: styles/subsilver2/template/index_body.html Find

[code]


Open: styles/subsilver2/template/overall_header.html

Find






Add before



	






	

Open: styles/subsilver2/theme/stylesheet.css

Find



.username-coloured {

		font-weight: bold;

	} 


Add after



#msg li.row1 {

	display: block;

	list-style-type: none;

	margin: 0;

	height: auto;

	width:98%;

	float: left;

}


#msg li.row2 {

	display: block;

	list-style-type: none;

	margin: 0;

	height: auto;

	width:98%;

	float: left;

}


#msg li dl{

	vertical-align: middle;

	width: 100%;

}


#msg li dl dt{

	width: auto !important;

	white-space: nowrap;

	margin-right: 2px;

}


#msg li dl dd input{

	margin: 3px;

}


#msg li dl dd#msgbody{

	display: inline;

	padding: 3px 0 1px 0px !important;

	vertical-align: middle;

	float:none !important;

}


#base_ul

{

	list-style:none;

	margin-left: 0;

}

(Pavobe Reg) #4

Dobra, a czy wysłałeś te pliki na serwer (te dodatkowe)? Są w odpowiednim katalogu?


(Czarek1995) #5

A czy w SQL dodałeś taki kod? Polecam Ci poradnik: http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=668&t= … x+shoutbox łatwe i szybkie do zrobienia.


(Karas Lublin) #6

z tym trochę ruszyło tylko że nie do końca wyświetla shoutboxa ale tylko pasek z napisem shoutbox a okno rozmowy niestety nie :confused:


(Czarek1995) #7

Wszystkie pliki zedytowałeś co tam było trzeba? Daj link do forum. Twojego


(Karas Lublin) #8

już sobie poradziłem :smiley: