Słyszałem, że akcelerator 3d w komputerze odciąża karte graficzną nawet z wbudowanym akceleratorem. Czy to prawda, gdyż zastanawiam się czy nie kupić tego urządzenia, a nie chcę “wyrzucać pieniędzy w błoto”.
Kiedys byly akceleratory 3d (np. 3dfx), ktore dzialaly wspolnie z kartami graficznymi. Teraz robi sie juz karty graficzne, ktore sa zarazem akcelatorami, poprostu polaczono dwie rzeczy. Jezeli masz starego kompa z karta graficzna np. 4mb to zalecam kupienie 3dfx.
Takiego starego kompa nie mam. Mam kartę graficzną GeForce4 MX440 64MB/DDR (Bez chwalenia się bo nie ma czym) ale po prostu chciałem odciążyć trochę moją kartę by gry płynnie chodziły czy coś takiego jest możliwe??
Moim zdaniem nie. Dwie karty graficzne w jednym PC?
Rany, człowieku idź sie zabij, dlaczeo takie “ufoki” żyja i korzystaja z tlenu potrzebnego dla ludzi inteligentnych?!? koles ma g4 mx i kiedys slyszal ze jak kupi akcelerator to odciazy grafike… zrób przysługę ludzkości i skocz z mostu… aha i daj komuś swoj komputer bo u ciebie sie marnuje, niech zgadne, pewnie caly czas grasz, nie?? w GTA 3?? no bo coż innego mozna robic na kompie? jeszcze mi powiec ze jestes fanem tego shitu star wars, bo to pasuje do takich ludzi :shock:
bardzo masz buzię nie wypażoną
Nie wszyscy są takimi “asami” w komputerach, jak Ty… (chociaż w to też wątpię :twisted: ) To chyba KAŻDY (?) wie, forum jest od tego, żeby… MaseY, dokończ
Jak wszystko wiesz to się ciesz!! Dla mnie to forum jest po to by się czegoś dowiedzieć i pomóc innym użytkownikom w ich sprawach a nie po to by śmiać się z innych
P.S.
Jak wiesz wszystko to powiedz mi co to jest Mgławica absorcyjna mądralo
Powyżej pozwoliłem sobie zacytować fragment regulaminu tego forum którego MaseY z pewnością nie przeczytał.
MaseY jeżeli masz tak rozległą wiedzę na temat orogramowania i komupterów to zapraszam do udzielania sie na forum i pomagania mniej doświadczonym forumowiczom. Jeżeli masz zamiar dalej się wymądrzać i w taki sposób wyrażać swoje opinie to przypusczam że niestety szybko będziemy musieli sie rozstać :evil: :evil: :evil:
qr***** psot mi sie skasowal, nie bede pisal jeszce raz. info dla pana fiesty:
oki forum jest zeby pomagac, ale nie leczyc. jak ktos sie pyta jak zmienic kod źródłowy w winXP to ok, ale jak chce kupic 2 karty graficzne no to juz cos nie tak. nie wierze ze jest tutaj ktos normalny kto twierdzi ze to pytanie o akcelerator nie bylo conajmniej zalosne
"Dilit - niezwykły pierwiastek, do którego właściwości należy
przenikalność dla antymaterii w pewnych warunkach. Mianowicie, w polu
magnetycznym o wysokiej częstotliwości i ogromnej mocy (rzędu
megawatów), kryształy dilitu stają się częściowo “przezroczyste” dla
antymaterii. Oznacza to, że antymateria przepływa przez kryształy w
sposób kontrolowany, bez reakcji z kryształami.
Kryształy dilitu umieszczone są w komorze reakcyjnej (w rdzeniu napędu),
gdzie umożliwiają kontrolowaną reakcje anihilacji antymaterii
(anty-deuteru) z materią (deuterem)." (źródło - http://www.startrek.pl ).
MaseY nie skasował ci się, tylko ja go usunąłem ze względu na niski jego poziom i ogólny debilizm!.
nie wiem jamaica o co ci chodzilo z tym textem ze “nie wiedziałem”?? pierwsza rzecz ta mgławica nie ma za wiele wspólnego ze star trekiem, ale gratuluje Welcorowi ze znalazł odpowiedź na moje pytanie.
jesli chodzi o ta mgławicę, to jest to mgławica pochłaniająca światło pochodzące od gwiazd, masz cały cytat z http://www.glyphweb.com “A nebula that absorbs starlight. Unlike emission or reflection nebulae, absorption nebulae cannot normally be seen in visible light, unless they appear against a bright background like the Horsehead or Keyhole Nebulae.” znowu mi pan moderator skasowal posta, bo bylo tego wiecej napisane, znikam z tego “forum” bo ja napisze cos, poprę argumentami, i mi to kasuja, wiec nie ma sensu taka zabawa. teraz chyba nie “obraziłem” nikogo panie Sebastianie, wiec jako moja ostania odpowiedź prosze zachować ten post. apel do czytajacych to, nie marnujcie czasu na to forum, zapraszam na http://www.pclab.pl tam jest troche “inaczej” niz tu.
Baj Baj człowieku. Jak byś się umiał zachować to by było dobrze, a że nie umiesz to cóż…
ej dobra, powiedz mi co źle zrobiłem, hmm?? miałem powód, jak ty idziesz do swojego kolegi, czy na odwrót, i on sie ciebie pyta np. “czy AGP 4x to sa takie 4 białe paseczki na płycie głównej pod karta graficzna?” noi co wtedy robisz, tlumaczysz mu spokojnie ze nie, itd.itp.? sory ale ja nie moge jak widze ze ktos sie pyta o to o co poszło. nie zrobilem tego bez powodu, i tylko dlatego zeby obrazic welcora, raczcej zeby w tak “brutalny” sposob zmusic go do myslenia, zeby nie tylko gral na tym kompie, ale robil bardziej ambitne rzeczy…
MaseY dla twojej wiadomości moją glównym zajęciem na komputerze nie jest granie. Owszem lubię sobie czasem pograć ale kto nie lubi czasami odpocząć przy grze. Może się wtedy zrelaksować i zapomnieć o wszystkim. Przykro mi że są jeszcze takie osoby które oceniają innych chociaż wogóle ich nie znają. Chciałbym również tobie pogratulować znalezienia odp. na moje pytanie. Pozdrawiam.
Nie martw się Welcor - ja np. bym tak nie zareagował jak MaseY , tylko spokojnie wytłumaczył, wyprowadzając z błędu, mając świadomość, że dana osoba ma podstawy by danej rzeczy nie wiedzieć. NAWET jeśli miałby ten błąd on być superhipergłupotą.
Co się tyczy zaś użytkownika MaseY - kolego wyluzuj… :? To co robisz, jest po “stokroć gorsze” od grzecznego pytania Welcora. Jeśli działasz w grupie, jaką niewątpliwie jest to forum, to musisz przestrzegać kilku podstawowych zasad… Jednym z ich zbiorów jest NETYKIETA - mam nadzieję, że rzecz Ci nieobca, choć po Twoim zachowaniu odnoszę inne wrażenie.
Dzięki Pawek. Ja się wcale nie martwię, (bo nie ma czym) jestem na to za młody.
Zapomnniałem dodać można zamknąć.