Aktualizacja do 22H2 Windows 11

Mam laptop Lenovo Ideapad 330 i co ciekawsze jakimś cudem udało mi się uaktualnić 10 do systemu Windows 11 ale… Obecnie nie mogę uaktualnić do 22H2 :frowning: Czy jest jakiś sposób by ta aktualizację wprowadzić? wiem że był skrypt jeszcze do 10 by taki myk przeprowadzić. Znając możliwości kolegów liczę na pomoc bo moja wiedza tak daleko nie sięga.

https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows11

Możesz spróbować uaktualnić z pomocą asystenta lub pobrać i uruchomić instalację uaktualniającą (plik iso)

Próbowałem za pomocą asystenta i mi wyskakuje że komputer nie zgodny a wszystko działa. Jedyny problem jaki jest wyświetlany to niezgodny procesor a jest i3 Boję się robić czystą instalację.

Czystej instalacji nie robisz… Jedynie nakładkę.
Widocznie aktualizacja też jest nie dostępna dla Twojego komputera i musisz poczekać.
Dlatego asystent pokazuje błąd.

W takim przypadku musisz użyć Windows 10, ale z install.wim z 11. Rzekomej niezgodności nie przeskoczysz na 22H2 w inny sposób. A przynajmniej ja nie znam takowego.

I zrób kopię zapasową… To w końcu MS i nieobliczalny Windows. :wink:

Będę czekać może coś się zmieni. Bardzo dziękuję za poświęcony czas chętnym w udzielaniu pomocy.

1 polubienie

Jak to edycja z 2016/7 to się możesz nie doczekać Windows Update/asystenta uaktualnienia/czystego ISO z dopuszczonym CPU.

ideapad 330-17IKB taki mam a data produkcji to: Data pierwszej publikacji:04/03/2018

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup]
„CorrelationVector”=„FKYE189MYk+0RSrA.1.2.2.151.24”
„AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU”=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup\Volatile]
„DownlevelBuildNumber”=dword:000057c4
„DownlevelProductName”=„Windows 11 Pro Insider Preview”
„SetupHostResult”=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig]
„BypassTPMCheck”=dword:00000001
„BypassSecureBootCheck”=dword:00000001
„BypassRAMCheck”=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig]
„BypassTPMCheck”=dword:00000001
„BypassSecureBootCheck”=dword:00000001

Wklej w notatnik, zapisz jako „Wszystkie pliki” MoSetup cały.reg. ppm na plik i wybierz Scal, następnie reset systemu.