Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem Lumii 640. Zastanawiam się czy warto już teraz robić upgrade do w10m? Może ma ktoś zaktualizowaną Lumię i mógłby podpowiedzieć jak w10 się zachowuje?
Z góry dzięki za pomoc
Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem Lumii 640. Zastanawiam się czy warto już teraz robić upgrade do w10m? Może ma ktoś zaktualizowaną Lumię i mógłby podpowiedzieć jak w10 się zachowuje?
Z góry dzięki za pomoc
Witam.
Na Twoim miejscu zainstalowałbym system na próbę, z tego co obserwuje sprawa działania tego systemu jest bardzo indywidualna. w każdej chwili w razie problemów możesz wrócić do 8.1 za pomocą narzędzia
http://www.dobreprogramy.pl/Lumia-Software-Recovery-Tool,Program,Windows,54234.html
Pamiętaj że po uaktualnieniu do windows 10 mobile warto wykonać (a nawet powiedziałbym trzeba ) wykonać reset do ustawień fabrycznych.
a jak to w ogóle jest z tym w10m - cały czas jest to wersja testowa czy już rtm? Sorry jeśli pytanie wyda się głupie ale urzyszkodnikiem tej platformy jestem od wczoraj
Już jak najbardziej jest wersja stabilna, dla Twojego Telefonu.
a orientujecie się jak to jest ze stabilnością w10 na komórkach?
uaktualnienia dokonujesz za pomocą aplikacji
https://www.microsoft.com/pl-pl/store/apps/doradca-uaktualnienia/9nblggh0f5g4
zainstaluj ją ze sklepu na telefonie
Cały czas mowa o windows 10 mobile
No o żadnej innej wersji nie myślę tylko o w10m :P. Tylko czy orientujesz się może jak jest ze stabilnością działania tej windy na urządzeniach przenośnych?
Ja do czasu premiery korzystałem z wersji windows insider później w dniu premiery dla mojej lumii 1320 został system wycofany w dniu premiery i fakt działał średnio dlatego pewnie został wycofany na Twoim miejscu spróbowałbym w razie czego możesz spokojnie wrócić
pewnie jakoś w weekend będę próbował. Jak na razie info zbieram. O ile wiem co i jak jest ze zmianą androidów niektórych to zbyt świeży jestem w świecie mobilnego windows’a
nie opłaca się aktualizować. Moja Lumia 640 LTE niebrandowana do dziś nie ma aktualizacji, choć mam zainstalowanego “doradcę uaktualnienia”.
Ciągle pisze, że M$ pracuje z producentem mojego telefonu (czyli z M$) nad dostarczeniem aktualizacji.
M$ sobie kpi z użytkowników. Jeśli M$ nie zrobi czegoś z windows phone na plus to jest to mój ostatni telefon z tym systemem. Koniec, cierpliwość się skończyła.
też mam 640 LTE niebrandowy i w doradcy mam info że mogę przeprowadzić aktualizację. Tylko pewnie będę z tym czekał na weekend z tym. W międzyczasie spróbuję znaleźć coś jak się w10 sprawuje na tym modelu.
[EDIT] [@Przemo78](%7B base_url %7D/uzytkownik/211520-przemo78/): Ja to samo mogę o androidzie powiedzieć. Ostatnie 5 lat siedziałem na smartphonach z tym systemem i już mam dosyć. I padło na windę