Witam, jak w temacie. Nabyłem raczej budżetowy telefon Lumia Microsoft 535 z systemem Windows 8.1. Pytanie więc czy warto zrobić mu aktualizacje do Windows 10 ? Czy jest jakaś różnica, jeśli tak to na plus czy na minus ? Z góry dziękuje za porady…
Ja bym tą aktualizację zainstalował pomimo, że WP jest już praktycznie upadłym systemem i w przyszłości raczej ciekawych apllikacji na niego nie będzie ze względu na małe zainteresowanie.
Na twoim miejscu wybrałbym Androida, ale to twoja decyzja.
Wybacz, ale na samą myśl o androsyfie robi mi się niedobrze… Podchodziłem już 3 razy do telefonów z tym “androcudem” i za każdym razem, po jednym dniu używania tego “cuda” miałem ochotę telefon roz… o ścianę. Nigdy więcej. A jeśli chodzi o aplikacje, to nie są mi żadne potrzebne. Telefon ma służyć do dzwonienia, pisania sms-ów i ewentualnie do przeglądania neta. Acha, czasami używam jeszcze kalkulatora… Kafelki są dla mnie idealne
Używam na co dzień Lumii 550 z W10 Mobile, a także L630 na Windows Phone 8.1. Dodam, że używałem Androida przez parę lat, a przesiadłem się na Windowsa właśnie (Android był OK, niestety zbyt mnie irytował, a raz nawet zawiódł w trasie).
Znacznie bardziej lubię Windows 10, ponieważ posiada bardziej przejrzyste ustawienia, a także aplikacje wygaszane dla WP 8.1. Posiada malutkie bugi, naprawiane zresztą w toku aktualizacji, ale generalnie system działa (i spełnia swoje zadanie, co było dla mnie kluczowe).
Z perspektywy obu systemów, których używam codziennie - WP 8.1 wydaje się chaotyczny, szczególnie gdy wchodzę do ustawień. Preferuję Windows 10, który całkowicie spełnia moje oczekiwania, choć jest trochę gorzej zoptymalizowany niż WP8.1. Planuję zmianę telefonu na dual sim - oczywiście z W10 Mobile na pokładzie
Instalował bym tą aktualizację bez najmniejszej chwili zastanowienia, na prawdę. Mimo tego że aktualnie nie mam telefonu z Win’em to mając go kiedyś niesamowicie ubolewałem nad systemem… był moim zdaniem beznadziejny. Aktualnie siedząc godzinkę na telefonie kolegi (z wgranym właśnie Windows’em 10) byłem niesamowicie zaskoczony, oczywiście jak najbardziej pozytywnie Myślę że największym argumentem przemawiającym za instalacją jego jest fakt że jest to najnowszy system. Jednym słowem BRAĆ !
Zdecydowanie polecam zainstalować aktualizację. Sam używam Windows10 i jestem zadowolony. Pozdrawiam
podepnę się do tematu. zamierzam wykonać aktualizację z WP8 na WP10. Czy przed aktualizacją muszę wykonać kopie zapasowe ustawień? Kontakty to wiadomo, ale co z aplikacjami? Czy po zainstalowaniu aktualizacji do WP10 będę miał zamieniony tylko system, a aplikacje pozostaną zainstalowane na telefonie, czy nowa wersja systemu zastąpi wszystko i będę musiał potem ręcznie instalować wszystkie aplikacje od początku?
Z aplikacjami i ustawieniami nie ma problemu, wszystko jest migrowane na nowy system. Robiłem aktualizację z 8.1 na 10 w zeszłym tygodniu na L640 i po godzinie czasu, no dwóch, bo jeszcze dwie duże aktualizacje osobno dochodzą nie było problemów. Jedynym problemem był Viber, który nie chciał działać i trzeba było go reinstalować. Po aktualizacji W10 pamięta nawet ustawienie kafelków, motyw, skalowanie interfejsu, jasność itd.
po aktualizacji stwierdzam, że faktycznie ustawienia aplikacji pozostały zachowane. i uważam, że aktualizacja się opłaciła, system działa moim zdaniem sprawniej. znowu lubię moją lumię.
To było kupić nokie 105