Mam smartfona Huawei P9 Lite z Androidem 7.0. Mam dwa pytanka do Was:
Czy jest możliwość zaktualizowania do nowszej wersji Androida niż 7.0 w/w smartfona?. Jeśli by taka była możliwość to jak to zrobić?.
Od czerwca 2019 roku nie są pobierane aktualizacje zabezpieczeń na w/w smartfona, próby ręcznego pobrania kończą się tym że pojawia się monit że “Posiadam Aktualne Zabezpieczenia”. Jest możliwość pobrania w inny sposób aktualizacji zabezpieczeń na Huawei P9 Lite z Androidem 7.0?.
@blumberplumber hm troszkę póki co nie bardzo zrobię odblokowanie, smartfon jest jeszcze na gwarancji i jak by co to może być ciężko później z reklamacją.
Zapomnij. Na przyszłość jeżeli chcesz mieć aktualizacje po zakończeniu wsparcia to wybieraj producentów, którzy umożliwiają odblokowanie bootloadera. U mnie Huawei jest na czarnej liście właśnie z tego względu, że bez sztuczek nie idzie odblokować bootloadera.
Że to tak wygląda nie zbyt w Huawei to nie wiedziałem. Zakładałem że chodź po upływie okresu Gwarancji zrobię sobie odblokowanie, a tu widzę że nie będzie tak prosto albo w ogóle nie będzie możliwości.
Następny telefon to już nie będzie Huawei, a inny co nie ma z nim takowych problemów.