Tak jak w temacie możecie mi jak najdokładniej na chłopski rozum wytłumaczyć jak zaktualizować sterowniki karty graficznej ponieważ nie mam urządzenia stereo miks a czytałem że powodem tego mogą być podstawowe sterowniki karty dźwiękowej. Chcę grać na ts a bez stereo miksa sobie nie pogram ( Nie chce grać przez winampa ). Nie wiem nawet jak sprawdzić jaka mam karte dźwiękową prosił bym o małą pomoc. Mam win 7
Jaką masz kartę dźwiękową?
Nie mamy złotej kuli w ręku…
– Dodane 22.05.2013 (Śr) 21:50 –
płytę główną…
No tak ale nie możesz napisac jak mam to sprawdzić ?
Start>w wyszukaj programy i pliki wpisz menedżer urządzeń >klik go>rozwiń pozycję Kontrolery dźwięku,wideo i gier i tam będziesz miał kartę dźwiękową.
Możesz z prawokliku na nią i opcja >aktuaulizuj oprogramowanie sterownika. Jak windows oznajmi że jest aktualny to użyj np:http://www.dobreprogramy.pl/SlimDrivers,Program,Windows,25819.html .
Okey mam nazwę ale czy to na pewno to ?
: Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio
Pobierz program CPU-Z, na zakładce Mainboard w polu Manufactures oraz Model odczytasz jaką masz płytę główną.
Podaj również czy masz system 32 czy 64 bitowy.
Proszę o to ss na którym to wszystko jest
System mam 64 bit
Proszę: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb … /download/
Najpierw instalujesz sterownik do chipsetu a następnie do karty dźwiękowej.
Tak na marginesie zapytam, sterowniki do karty graficznej posiadasz systemowe czy instalowałeś dedykowane ze strony producenta karty graficznej?
Instalowalem ze strony producenta
W porządku, zainstaluj jeszcze te które o których wspomniałem wyżej i wszystko będzie ok.
Coś się zepsuło zainstalowałem to pierwsze i teraz co tylko wlacze muzyke wlacza mi się ten menedżer i wszystko przeskakuje ;( Dzwięk się zacina ;(
Przywróciłem stary sterownik ale jak włączam muzyke to pisze że program przestał działać a w urządzeniach do odtwarzania wszystko przeskakuje. Proszę pomóżcie mi
Masz na myśli sterownik do chipsetu? Czy do karty dźwiękowej?
Oraz co masz na myśli pisząc:
Źle napisałem zainstalowałem sterowniki do chipsetu i karty dźwiękowej. Po czym uruchomiłem ponownie komputer i włączył mi się menedżer dźwięku, włączyłem muzyke i od razu zaczął robić się zamęt pojawiał się dymek raz “urządzenie podłączone” a zaraz " urządzenie odłączone" I tak na zmiane cały czas gdy wchodziłem w urządzenia do odtwarzania były tam 3 rzeczy głośniki,słuchawki i urządzenie zgode ze standardem … . Wszystkie przeskakiwały czyli raz na górze były słuchawki raz głośniki a innym razem to kolejne i tak cały czas. Czytałem na innych forach także tutaj że jest to problem z nową aktualizacją sterownika do karty dźwiękowej, czytałem również że problem z powodowany jest tym że komputer ma problem u ustawieniem domyślnego urządzenia dlatego tak wszystko cały czas przeskakuje bo raz ustawią domyślnym urządzeniem słuchawki a raz głośniki.