Aktualizacja KB5050009

Witam. Wczorajsza aktualizacja do WIN 11 24H2 nie chce się zainstalować. Czy ktoś też ma ten problem?

U mnie bez problemów. Jedynie wymagane było ponowne uruchomienie laptopa.

U mnie też niby się instaluje, ale jak żąda ponownego uruchamienia komputera, to wycofuje tą aktualizację.

U mnie też OK.

U mnie bez problemów.

Bez problemów :+1:

Na laptopie instaluje się OK a na komputerze z tą samą wersją systemu nie chce się zainstalować.

U mnie przeszło bez problemów. Zawsze można zmigrować na Linuxa :upside_down_face:

Odhaczyłem żeby jej nie instalował i spokój.

Wyskakuje błąd 0x800f0922. O co w tym chodzi?

ppm na start i wbierz „uruchom” wpisz cmd, i uruchom jako administrator,
Wklep polecenie:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
To polecenie skanuje podstawowe pliki systemu operacyjnego, aby sprawdzić, czy działają nieprawidłowo i spróbować je naprawić. Następnie uruchom narzędzie sprawdzania plików systemowych
sfc /scannow
to polecenie skanuje wszystkie pliki systemowe w systemie Windows, w tym pliki chronione.
A jeśli znajdzie uszkodzone pliki systemowe w systemie Windows, zastąpi te uszkodzone pliki za pomocą kopii z pamięci podręcznej. No i restart kompa.

Przed poleceniem DISM zresetuj UW: cmd jako admin
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
bity stopu netto
net stop msiserver
ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver

Tam gdzie są lewe ukośniki to mają być 2 szt, bo nie wstawia.

1 polubienie

Niestety, to też nie pomogło.

Ściągnij ją https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB5050009
i zainstaluj samemu.

Próbowałem, też nie chce się zainstalować.

I z dzisiejszą aktualizacją KB5051987 jest to samo. O co z tym chodzi? Błąd instalacji — 0x800f0922 i przy okazji wywala porty USB. Nie są widoczne. Trzeba uruchomić ponownie system, wtedy wycofa zmiany i jest OK.

Reddit - Dive into anything proszę o radę.

Sprawdź to: Kod błędu 0x800f0922 podczas instalowania aktualizacji systemu Windows - Windows Server | Microsoft Learn

Dodam też, że jest to drugi wynik w google’u po wpisaniu tego numeru błędu :wink:

To ten sam błąd - ale w innych okolicznosciach (kompletnie), więc powód może być inny. Ale sprawdź. Ewentualnie podrzuć CBS.log

Podrzucam CBS.log
CBS.log (2,2 MB)