Witam. Wczorajsza aktualizacja do WIN 11 24H2 nie chce się zainstalować. Czy ktoś też ma ten problem?
U mnie bez problemów. Jedynie wymagane było ponowne uruchomienie laptopa.
U mnie też niby się instaluje, ale jak żąda ponownego uruchamienia komputera, to wycofuje tą aktualizację.
U mnie też OK.
U mnie bez problemów.
Bez problemów
Na laptopie instaluje się OK a na komputerze z tą samą wersją systemu nie chce się zainstalować.
U mnie przeszło bez problemów. Zawsze można zmigrować na Linuxa
Odhaczyłem żeby jej nie instalował i spokój.
Wyskakuje błąd 0x800f0922. O co w tym chodzi?
ppm na start i wbierz „uruchom” wpisz cmd, i uruchom jako administrator,
Wklep polecenie:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
To polecenie skanuje podstawowe pliki systemu operacyjnego, aby sprawdzić, czy działają nieprawidłowo i spróbować je naprawić. Następnie uruchom narzędzie sprawdzania plików systemowych
sfc /scannow
to polecenie skanuje wszystkie pliki systemowe w systemie Windows, w tym pliki chronione.
A jeśli znajdzie uszkodzone pliki systemowe w systemie Windows, zastąpi te uszkodzone pliki za pomocą kopii z pamięci podręcznej. No i restart kompa.
Przed poleceniem DISM zresetuj UW: cmd jako admin
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
bity stopu netto
net stop msiserver
ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver
Tam gdzie są lewe ukośniki to mają być 2 szt, bo nie wstawia.
Niestety, to też nie pomogło.
Próbowałem, też nie chce się zainstalować.
I z dzisiejszą aktualizacją KB5051987 jest to samo. O co z tym chodzi? Błąd instalacji — 0x800f0922 i przy okazji wywala porty USB. Nie są widoczne. Trzeba uruchomić ponownie system, wtedy wycofa zmiany i jest OK.
Sprawdź to: Kod błędu 0x800f0922 podczas instalowania aktualizacji systemu Windows - Windows Server | Microsoft Learn
Dodam też, że jest to drugi wynik w google’u po wpisaniu tego numeru błędu
To ten sam błąd - ale w innych okolicznosciach (kompletnie), więc powód może być inny. Ale sprawdź. Ewentualnie podrzuć CBS.log