System to Windows Vista SP2, do ochrony miałam do wczoraj zainstalowany KIS 2017, dzisiaj sam się zaktualizował do wersji 2018 (f). Na razie działa bez zarzutu ale według informacji na stronie producenta mój system nie spełnia wymogów tej wersji chociaż na niektórych stronach piszą, że może być zainstalowany lecz obawiam się problemu takiego jak ten (to cytat z komentarzy zamieszczonych na stronie DP) :
“instalował ktoś wersje 18 na viscie działa dobrze ale nie da się wylączyc kompa pojawia się niebieski ekran i wkółko sie restartuje”.
Czy ktoś z was ma zainstalowany KIS 2018 na Viście, czy występują jakieś problemy, czy lepiej wrócić do wersji 2017.
Z góry dziękuję za pomoc
Jak działa to zostaw, a jak będzie jakiś problem to coś z tym zrób. Tylko ja nie polecam zmieniać antywirusa na starszego, tylko zmienić Windowsa na nowszego
Co do twojej pierwszej części wypowiedzi, owszem działa ale czy dokładnie przeczytałeś zacytowaną wypowiedź? No i tę genialną poradę mogłeś sobie darować
Jeśli chodzi o drugą część to wkrótce zamierzam kupić nowego laptopa i nie będzie żadnego problemu.
Zasadnicze pytanie było takie:
więc jeżeli nie masz żadnych informacji na ten temat to nie pisz.
Uruchom ponownie Windows to się dowiesz czy przynajmniej uszkodziło ci wyłączanie / restart.
Jeżeli działa Ci na Viście to możesz spać spokojnie. Brak Visty w wymaganiach ma znaczenie tylko wtedy gdy nie będzie działał Ci jakiś istotny składnik Kasperskiego, wtedy Pomoc techniczna może Ci odmówić pomocy bo oficjalnie wspierają dopiero od Windows 7.