Aktualizacja Realme 8 do Androida 12

Witam posiadam telefon Realme 8 RMX3085 chciałbym się dowiedzieć czy ktoś posiadający ten model dostał już aktualizację do android 12?. Mam telefon z wolnej sprzedaży aktualizacja do 12 miała być w marcu mamy koniec kwietnia a ja nadal nie mam. Wyczytałem, że można zrobić to poprzez aplikacje VPN i wybrać inny region np Niemcy. Jak się ma gwarancja to takiej aktualizacji ? różni się czymś taki soft od tego który by wyszedł na Polskę? Na koniec nasuwa mi się jeszcze pytanie czy trzeba mieć tą aplikacje VPN na telefonie po aktualizacji? np: pobierając kolejne aktualizacje czy już przez OTA?
Pozdrawiam.

Tak, albo inny region, trzeba sprawdzić sobie, może być np ThunderVPN.

Nijak, niema wpływu.

Nie, aczkolwiek w niektórych regionach są pomijane niektóre aktualizacje. Ale jak wyjdzie nowsza, to i tak się zaktualizuje. To zależy od tego jaki soft był na początku, i taki też z poprawkami zostaje, telefon nie zmieni się magicznie w wersje np. Indyjską. :wink:

Nie trzeba.

Aktualizacje dla różnych państw, wychodzą w różnych terminach. Dlatego bywa, że kolejna może wyjść jednocześnie dla Polski i Niemiec, a bywa, że dla Polski może się pojawić za rok. Kwestia umów, harmonogramów ilości klientów i innych nieznanych czynników.

Dziękuję za obszerną odpowiedź i wytłumaczenie :slight_smile:

Dla Realme 8 masz ostatni soft A.26 integrujący najnowsze poprawki bezpieczeństwa Google.
Nowszy jest dla regionu Indie, ale tylko dla osób biorących udział we wczesnym dostępie. („Early Access”)

Ogólnie przez VPN „Niemcy” od ręki mi wskoczyła aktualizacja do 12 c.06 nie zwracałem uwagi jaką miałem wersje przy androidzie 11.Nie wiem też czy bedę miał aktualizacje OTA czy dalej musze przez VPN. :thinking:

Jak wyjdzie Polska nowsza, to będzie. Z tym, że pewnie opóźnienie w stosunku do Niemiec to tak z pół roku, więc pewnie będziesz wolał sprawdzić przez VPN od czasu do czasu czy w jakimś kraju niee wydali nowszej.

Lub jak VPN nie zżera więcej niż 20% baterii na dzień to zostawić na stałe włączony (dobrze by nie miał limitu transferu i lejka czyli darmowy AdGuard VPN odpada, bo ma limit 13 GiB, mało serwerów i lejek).

Widzę że temat rozwiązany ale … Niby w kwietniu aktualizacja ale coś czuję że z rok poczekamy .

Ale niema potrzeby, wystarczy włączyć raz na jakiś czas na kilka minut i sprawdzić czy jest coś nowego.

Wczoraj mi pokazała się nowa aktualizacja c.07 już bez VPN :slight_smile:

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.