Witam, mam problem z aktualizacją sterownika graficznego nvidii. W załącznikach są screeny mojego problemu i jaką mam karte graficzną. Na stronie producenta sterowniki są z 2015 roku.
Mam laptopa windows 10 64 bitowy.
Dziwne… ja widzę z tego roku.
Masz - http://pl.download.nvidia.com/Windows/442.19/442.19-notebook-win10-64bit-international-dch-whql.exe
Chodziło mi o producenta Acera, ale zobaczę czy zadziała
ten sam błąd wyskakuje
Zostań przy sterownikach pobranych ze strony Acera, jeśli w ogóle są tam sterowniki dla Windowsa 10?
Niby są dla Windowsa 10 ale w data jest z 2015 roku
Trudno! Taki urok niektórych firm. Acer często modyfikuje na swój użytek sterowniki nVidii i w rezultacie te pobrane wprost ze strony nVidii nie chcą się zainstalować. Sprawa znana od dawna.
Czyli nic się nie da z tym zrobić? Nie ma żadnego rozwiązania?
Według mnie, nie ma. Ale mogę być omylny
PS. Dobrze jest aktualizować sam system za pomocą Windows Update. Czasem publikują i polecają zmodernizowane lub nowsze sterowniki.
na bieżąco aktualizuje z Windows Update ale gdy próbowałam żeby mi karte aktualizowało to pisało że jest najnowszy sterwnik zainstalowany więc troche śmiesznie
To nie tyle śmieszne, co po prostu takie jest zdanie Microsoft’u jako producenta systemu.
Nie radzę “aktualizować” sterowników grafiki “na siłę” (jeśli nie masz z nią jakichś problemów), bo to może się skończyć “ratunkową” wizytą na tym forum.
Dobra rzucam to w … Tak czy siak dzięki za pomoc
1)Jest jeszcze opcja pobrałeś instalacje dla złej wersji bitowej 32 zamiast 64 czy odwrotnie.
2)oraz musisz zwrócić uwage że są 2 typy instalatorów DCH i Standardowe pobierz te standartowe skoro DCH nie działają czy tam odwrotnie.
Nie, to normalne. NV nie wspiera tak długo kart jak AMD, a producenci laptopów robią to jeszcze mniej chętbnie…. Oni Ci mówią “masz złom kup se nowy”, a Ty udajesz greka i nie rozumiesz.