Problem mam z aktualizacją sterownika karty Dell Wireless 1704 802.11b/g/n (2,4 GHz). Zawsze była wykonywana poprzez Menedżer Urządzeń jak pokazano na zrzucie 01, 02, 03.
Najczęściej system wskazywał, iż mam najnowszą wersję sterownika. Teraz system odpowiedział, że “system Windows nie może odnaleźć oprogramowania sterownika dla tego urządzenia”, patrz zrzut 04.
Najwidoczniej system ma wbudowany najnowszy sterownik do tej karty. Dlatego nie został on zaktualizowany. Jeśli chcesz szukać aktualizacji odpal Windows Update.
Istnieje coś takiego jak DriverPack Offline Network - https://drp.su/en/info/driverpack-network
Mam pobraną taką paczuszkę. Pogmerałem w jej trzewiach i znalazłem jeszcze nowszą wersję przedmiotowego sterownika - 6.30.223.262
A karta w ogóle działa na tym sterowniku, który pokazuje system? Bo miałem podobną sytuację przy aktualizowaniu sterowników do karty Intel WiFi Link 5100 AGN. Odinstalowałem i usunąłem sterownik, by po restarcie system znalazł sam. I wyszukiwał, wyrzucił błąd niepowodzenia, ale i tak zainstalował sterownik, a karta działała bez zarzutu.