Witam, napisałem ten temat, ponieważ potrzebuję pomocy. Chciałbym mieć najnowsze sterowniki do wszystkiego co jest możliwe co zwiększa wydajność laptopa mojego albo chociaż zwiększa wydajność grach. Na stronie Toshiby są tam jakieś aktualizacje nowe, ale ja nie rozumiem co do czego jest i , które aktualizować. A najbardziej chciałbym wiedzieć czy jest jakaś nowsza wersja do mojej karty graficznej Intel HD graphics dla Procesorów Intel. Moja wersja sterownika grafiki to 8.15.10.2993 nie wiem czy jest nowsza jeśli tak to poproszę bardzo o linka do pobrania nowszej.
PS: Nie aktualizowałem żadnych sterowników oprócz grafiki 2 lata temu, a laptopa mam bodajże prawie 4 lata. Proszę o pomoc !!!
Wydajności szukałbym od postawienia od nowa systemu. Systemu nie od Toshiby z recovery , tylko z czystego instalatora od MS. Dopiero potem odpowiednio nowe sterowniki.
Dobra to tak model laptopa to Toshiba Satelite c660 1m4 karta graficzna to złom Intel HD graphics niestety zaintegrowana i nie da się z nią chyba nic zrobić tylko nowy pc. Chodzi mi o to tylko, czy mam wszystko zaktualizowane bo nieraz sie wiesza. Używałem to od wykrywania sterów do grafy intel utlity , ale nic nie wyskoczyło jak patrzyłem żeby pobrać ręcznie to stery z 2013 roku nie ma z 2016 jakiś nowych, żeby jakiś dopalacz do tego laptopa był.
Płatny czy nie, sterowniki lepiej wyszukac samodzielnie, niż jakimś magicznym automatem.
Znaczy że nowszego prawdopodobnie nie ma. Uaktualnienia sterowników nie wychodzą w nieskończoność.
Laptop może i ma 4 lata, ale procesor to 6-letni model, w statusie End of Interactive Support. 3 lata wsparcia sterowników wydaje się logicznym okresem.