cześć
zwracam się z prośbą o pomoc do forumowiczów, mi już opadły ręce… ale po kolei
Sony Vaio na pokładzie W7 ulimate w wersji eng, 10 zarezerwowana, sprzęt zgodny (jedynie pojawia się komunikat o konieczności doinstalowania w późniejszym czasie wersji językowej)
próbuję zainstalować upgrade po raz 30? minimum, słowo “zainstalować” jest nadużyciem, ja nawet jej nie rozpoczynam…
po pobraniu instalacji za każdym razem gdzieś ponad 6,5 GB danych (na marginesie niezły sztuczny ruch w sieci wywołuję…) i informacji z ikony w pasku - “dajesz” rozpoczynam “instalację” … trwa to 3 sekundy wyskakuje błąd instalacji (nawet już nie pamiętam wszystkich numerów błedów - raz z 2 na końcu raz z 5 - pełna dowolność
oczywiście po próbie nieudanej instalacji, następuje “cudowne” opróżnienie katalogu windows BT i zabawa zaczyna się od nowa…pobieranie, dociąganie aktualizacji, błąd instalacji… i tak w kółko
na marginesie z narzędzia “MediaCreationToolx64.exe” nie mogę skorzystać bo po pobraniu i odpaleniu w trybie admina nie dzieje się nic i mogę tak czekać i czekać
sposoby na wywołanie “ręczej” aktualizacji też już przerabiałem, czyszczenie etc też mam za sobą - efekt za każdym razem jest jak powyżej
więc jak czytam szybko, spoko natychmiast to mnie krew zalewa, walczę od ponad tygodnia i nawet 10 nie powąchałem - szczerze to mam ochotę o niej zapomnieć
jesteście ostatnim ratunkiem… jeśli się nie uda zostanę wierny 7 do końca, 10 jak dla mnie to tylko problemy i dociążone łącze internetowe…