Aktualizacja Windows 10 Home do PRO [PROBLEM]

Witam, jakos 3 miesiace temu zakupil laptopa od Asusa z Windowsem Home oczywiscie w pelnej wersji 64 bitowej :slight_smile: Dzisiaj chcialem sobie zrobic update windowsa do wersji PRO kodem VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T kod dziala ale gdy probuje rozpoczac proces aktualizacuje ukazuje sie ten blad :slight_smile:

Moze ktos pomoc?

Ten klucz skąd masz??

Ten klucz sluzy wylacznie do aktualizacji do wersji PRO sam Microsoft go podal na stronie a ja go znalazlem na SwiatKomputer i kilku innych forach.

Kolego, a czytałeś dalej ?

"Klucz ten nie może zostać użyty do aktywacji. Jak to więc działa? Użycie powyższego klucza powoduje wymuszenie procesu aktualizacji do Windows 10 Pro, ale aktywacja systemu będzie mogła zostać dokonana później tylko z użyciem legalnego klucza. "

Źródło - http://www.komputerswiat.pl/nowosci/programy/2015/52/microsoft-udostepnia-darmowy-klucz-dla-aktualizacji-z-windows-10-home-do-pro.aspx

1 polubienie

Okej, ale problem w tym ze ja nie moge przeprowadzic aktualizacji! Bo wyskakuje owy blad a klucz PRO dopiero moge wpisac po wykonaniu Updejtu…a ja chce wlasnie wymusic ta aktualizacje.

To mam dla Ciebie lepsze rozwiązanie. Pobierz obraz Win 10 Pro ze strony MS i potem wklejaj legalny klucz.

A czy system Windows 10 zainstalowany nie jest jednocześnie Home i Pro i wystarczy tylko klucz odpowiedni?

Problem w tym ze ja mam na pendrive Windows 10 Home oraz Pro ale plyta glowna [BIOS] autoamtycznie instaluje homa bo w biosie mam zapisany klucz…

A masz oryginalny klucz do pro ?

Tak mam.

To sprubuj na penie zainstalować samą instalkę Pro i wymusić instalację poprzez bios jako czystą instalację / nie aktualizację.

Okej sprubuje i dam znac :slight_smile:

No to wpisz ten klucz w tym samym miejscu, co wpisujesz ten z neta.