Nie wiem czy gdzieś już był ten problem poruszany ale ja w każdym bądź razie nie znalazłem odpowiedzi na ten temat także jeśli jednak był już taki problem poruszany to proszę o link i przepraszam za powtarzanie.
Mam problem z usługą windows update. Mianowicie łączę się z internetem przez wifi wszystko śmiga jak należy tzn internet jest, ikonka na pasku zadań pokazuje że niby jest połączony ale jak na nią najadę myszką to pojawia się taki dymek i jest napisane że: “stan połączenia - nieznany” a wcześniej mimo iż miałem internet i normalnie mogłem przeglądać strony int., miałem w tym dymku komunikat że: “Nie połączone - brak dostępnych połączeń” czy coś takiego. Podejrzewam że właśnie przez to nie działa mi automatyczna aktualizacja w win10, nawet jak kliknę sprawdź aktualizacje w ustawieniach to wyskakuje mi taki komunikat:
“Nie mogliśmy sprawdzić dostępności aktualizacji, ponieważ nie masz połączenia z Internetem. Upewnij się, że masz połączenie z siecią komórkową lub Wi-Fi, i spróbuj ponownie.”
Ma ktoś pomysł co to może być? Bo już próbowałem prawie wszystkiego, reset win update, próbowałem stosować się do wskazówek jakie znalazłem na temat resetu usługi win update i pare innych rzeczy. Znajomy mi powiedział że prawdopodobnie mam port zajęty i dlatego nie mogę zaktualizować systemu do najnowszych aktualizacji. Wie może ktoś gdzie można zarządzać portami w kompie? Laptop hp 15-r253nw
Dodam tylko że po kablu jest to samo, nawet teraz się łączę za pomocą telefonu przez usb z internetem i pisze mi że stan połączenia-nieznany mimo iż internet jest i wszystko fajnie hula oprócz tego że nie mogę kompa zaaktualizować…
Pozdrawiam i proszę o pomoc bo już nie mam sił do tego a nie chce go formatować za dużo roboty ale jak nikt nie znajdzie rozwiązania to będę zmuszony…
Ok. Puściłem aktualizację zobaczymy czy to pomoże ale mi się wydaje że tym też próbowałem. Daras28-82 a jakiś inny pomysł masz gdzie może leżeć przyczyna tego błędu? tak w razie czego pytam.
Jeszcze dodam że jak uruchomię sklep ms’a to też pokazuje mi się komunikat że:
Sprawdź połączenie z Internetem i spróbuj ponownie, Nie możemy połączyć się z serwerem.
W razie potrzeby kod błędu to 0x80072F30.
CV: Q1iGfmM8Vky2JAey
Puściłem pobieranie z tego linku w sensie pobrałem ten programik co tam był i puściłem aktualizacje ale dalej to samo że na 99% się zatrzymuje i nic się nie dzieje dalej. Spróbuje jeszcze raz puścić to może przejdzie teraz. Podejrzewam że to wirus będzie albo jakaś apka mi blokuje port… Bo innego pomysłu sam nie mam a faktycznie ta strefa to nie tłumaczy tego że jest napisane brak połączenia a net jest… Chyba czeka mnie faktycznie format kompa… Po obronie spróbuje to rozwiązać ale wątpię że mi się uda. W razie czego to proszę admina o nie zamykanie tematu aż do końca lutego bo jeszcze nie wiem kiedy termin obrony będę miał. Dzięki daras za pomysły!! Pozdro
Laptop Asus N71VG z wcześniej preinstalowanym win7 a następnie zaktualizowanym do win10 - legalny.
Problem jak wyżej pojawił się po jakiejś aktualizacji systemu (myślę ,że z przed miesiąca) i od tego czasu…
1.Jest internet ale ikonka wifi nie pokazuje zasięgu sieci i po najechaniu na nią wyskakuje komunikat"Nie połączono-dostępne są połączenia" Mimo tego internet mam po wifi i działa dobrze.
2.Usługa windows update w win10 > w stan aktualizacji próbuję sprawdzić stan i otrzymuję komunikat:
“Nie mogliśmy sprawdzić dostępności aktualizacji, ponieważ nie masz połączenia z Internetem. Upewnij się, że masz połączenie danych komórkowych lub z siecią Wi-Fi, i spróbuj ponownie.”
Sił mi braknie:(
Chyba microsoft mnie odłączył od tych rzeczy i cieszy się moją porażką.
Etam do d…y jest -nic nie działa żadne cc żadne sterowniki nadal brak wskazania zasięgu wifi i nadal uparty kompjuter twierdzi żę update windows się nie da bo nie ma połączenia z siecią. Syf jakiś kur…a mam dosyć idę się powiesić albo rzucić z mostu.
Tę bitwę wygrał M$ niech się cieszy że windows 10 jest taaaki cudowny
P.S.
Jakiś mądry pracownik z majkroszitu problem próbował rozwiązać -dałem mu zdalny pulpit. Pogrzebał pocudował a na końcu urodził babola oświadczając mi że to wina Asusa bo nie daje wsparcia do sterowników dla mojego laptopika względem ich super windowsa.Tyle tylko że wcześniej działało.
Wspaniale
M$ vs Ja 2:0 i niech się cieszą ciule a uj kupoa i kamieni d…a
JNJN Problem w tym że po kablu też to nie działa… Podejrzewam że jakiś programik może blokować też port albo MS coś zepsuł… Pozostaje zrobić format tylko czasu na to nie ma Jeszcze spróbuję po tej karcie dodatkowej wi-fi może przejdzie…
slawomirmistrz też nienawidzę win10 ale MS nas do tego zmusza jebe cwe
Udało Ci się rozwiązać ten problem ? Ja mam podobnie , tzn po aktualizacji windy 10 do kompilacji Creators Update dziwnie się windows zachowuje np mam połączenie z netem , net śmiga a mimo tego sklep windowsa nie działa wyświetlając taki sam komunikat co u Ciebie mało tego nie mogę zainstalować z oryginalnej instalki ESETa Smart Security 10 - setup kopiuje pliki i przy około 70% cofa się nagle wywalając komunikat , że instalacja się nie powiodła nr błędu 1923 starsza wersja eseta - 8 też nie chce się zainstalować wywalając mianowicie okienko , że nie można zainstalować składnika jądra - ekrn - brak uprawnień z tym , że takowych uprawnień nie mogę nadać gdyż nawet takiej opcji w prawokliku na instalce typu *.MSI nie ma Następna sprawa - pobrałem narzędzie skanujące Kasperskiego do tymczasowego przeskanowania kompa i tuż po uruchomieniu od razu : błąd połączenia z internetem , a internet śmiga w najlepsze . Już próbowałem wyłączać zaporę windowsa i to samo . Sprawdziłem pobieranie na programie FlashGet i śmiga również. Nie mam pojęcia już co może być nie tak i coraz bardziej rozważam reinstalkę Creators Update na czysto …
Niestety ale nie. Nie mam pomysłu co może być… Do MS’a nie chce pisać bo się zastanawiam czy nie grzebałem czasem w rejestrze aby wyłączyć automatyczne aktualizacje bo mnie wkurza to że ms wymusza na nas aktualizacji poza tym z tego co widze kolega wyżej napisał że oni też nie mają pojęcia na ten temat… xd Wychodzi na to że magia windows’a i to że win10 ma same bugi… Ja już to pierole i sb jene formata ale czy win10 zainstaluje to nie wiem bo ten system nadaje się do kosza tak jak Vista… To już lepszy jest win8.1
U mnie poskutkowało całkowite dezaktywowanie Windows Defendera , który to jakimś cudem akurat w tej kompilacji zaczął stwarzać takie problemy. Wyłączyłem jego i jego ochronę plików w czasie rzeczywistym i wszystko już wróciło do normy:)