Aktualizacjia Nokii 5200 - Problem!

Witajcie!

Mam Nokię 5200 kupioną w Orange, na gwarancji. Podłączyłem dziś telefon do komputera przez USB aby wysłać nowe piosenki i wyświetla mi się komunikat o nowej aktualizacji do telefonu. :smiley: Niczego nieświadom wyciągam kartę MicroSD, tworzę kopię zapasową telefonu. Wszystko było w porządku. Włączam program, zaczyna ściągać nową aktualizację i pojawia się okienko z błędem programu “nsl_host_process.exe”. :frowning: Nagle program przestał ściągać i wyłączyłem go. Włączam z powrotem i to samo. Włączam 3 raz i dziwne, ściągnęło się całe. Zaczyna mi instalować na telefon tą aktualizację i znowu ten błąd. :cry: Aktualizacja stanęła. Czekam 2 godz. i dalej nic. I w tym właśnie problem. Telefonu nie mogę odłączyć, bo “może spowodować poważne uszkodzenie telefonu i może on przestać działać.”, ponowne uruchomienie programu nie pomaga, a z tym “nsl_host_process.exe” też próbowałem i nic. #-o Czy trzeba będzie jechać z telefonem do serwisu?? ![-o<

Jaki program “stwierdził” że jest nowa wersja softu to tela?? nokia pc suite nie ma takiej możliwości , możliwa jest tylko aktualizacja samego programu nokia pc suite z auto update a absolutnie nie softu telefonu , do aktualizacji tela służy oprogramowanie nokia software updater.

Właśnie Nokia Software Updater stwierdził, że jest nowa aktualizacja do telefonu. :slight_smile: I właśnie z nim jest problem.

Aktualizacja softu może trwać 10-20 minut , jeżeli nic nie rusza dalej to i tak nie ruszy , odłaczyć tela może mu się nic nie stanie w co wątpie a jak nie ruszy po odłaczeniu to serwis , czasem tak bywa jak podczas aktualizacji softu sciąga się “milion” utworów czy wykonuje jakieś jeszcze inne operacje.

to prawdopodobnie jest MALWARE

No nic, dzięki wam wszystkim za pomoc! :cry:

Slyszalem ze czasami nie wykrywa telefonu z Orange Menu :

Uznaje to za całkiem inny tel :smiley:

Spróbuj wejść do Menedżera zadań i wyłącz ten /nsl_host_process.exe/ proces;potem restart NSU. Albo odblokuj ten proces w ustawieniach firewalla.Patrz http://discussions.nokia-asia.com/discu … e.id=21323